Поділитись:

«У будь-якій частині світу», – Буданов пообіцяв покарання для всіх воєнних злочинців РФ

Неділя, 30 квітня 2023, 17:12
«У будь-якій частині світу», – Буданов пообіцяв покарання для всіх воєнних злочинців РФ

Україна вистежуватиме російських військових, причетних до воєнних злочинів, та каратиме їх незалежно від того, де вони перебуватимуть.

Про це в інтерв'ю американському телеканалу PBS заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, – пише Суспільне.

«Кожен, хто здійснив воєнні злочини чи злочини проти людяності в Україні, в тому числі дуже кричущі, наприклад, групове зґвалтування чи вбивство цивільних і дітей, буде знайдений та знищений у будь-якій частині світу», – зазначив він.

Буданов додав, що Україна має для цього достатньо власних сил і засобів.

За словами розвідника, нині керівництво РФ прагне взяти під контроль численні російські воєнізовані угруповання. Буданов стверджує, що нова структура, яку намагається створити Росія, матиме на меті поставити так звані приватні військові компанії під управління російського Генерального штабу. 

«Росіяни прагнуть створити певну  головну організацію, яка буде керувати та командувати всіма цими парамілітарними формуваннями, тому що, очевидно, зараз серед них немає єдності», – зазначив голова ГУР.

Він додав, що нині Росія здатна щомісячно мобілізувати від 20 до 22 тисяч солдатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів