Поділитись:

Україна наближається до знакової битви, – Буданов

Понеділок, 24 квітня 2023, 12:11
Україна наближається до знакової битви, – Буданов

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Україна наближається до знакової битви у новітній історії, і вона, як і прогнозувалось раніше, почнеться навесні.

Буданова спитали, чи досі він погоджується зі своїм твердженням, що цієї весни буде вирішальна битва перед закінченням війни, і чи не змушують темпи постачання західної зброї переглянути цей прогноз, – пише Українська правда з посиланням на інтерв'ю в РБК Україна.

«Абсолютно не змушують. Подобається це чи не подобається, але ми підходимо до знакової битви для новітньої історії України. Це факт, усі це розуміють. Коли вона почнеться, це є таємницею. Але всі розуміють, що ми до цього наближаємось.

Щодо обсягів та темпів постачання – звичайно, що хотілося б інтенсифікувати та збільшити ці обсяги. Це абсолютно зрозуміло, виходячи з цих умов, в яких ми знаходимося. Але будемо виходити з того, що маємо». 

Водночас Буданову нагадали, що раніше МЗС закликало всіляко протидіяти наративу про «вирішальність» майбутнього наступу. Очільник ГУР відповів, що «доля України – в руках самої України».

На його думку, союзники не сповільнятимуть темпи постачання військової допомоги, навіть якщо Україна досягне «обмежених успіхів».

«Теоретично – можуть (сповільнити або зупинити темпи постачання зброї - ред.). Чи станеться це насправді – я так не думаю станом на зараз. Крім того, все ж таки у нас щось є. І з цим ми ведемо війну вже більше року. 

Так, ми досить залежні від обсягів постачання. Але якщо якась з країн (не думаю, що ваше питання стосується всіх країн разом узятих) вирішить сповільнити темпи – хтось замінить це місце. Будемо шукати варіанти. Але зрештою я думаю, що так не станеться». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
03 квітня 2024
22 березня 2024
05 березня 2024
25 лютого 2024
01 лютого 2024
31 січня 2024
24 січня 2024
05 січня 2024