Поділитись:

Міносвіти не розглядає скорочення кількості ключових предметів

П'ятниця, 28 квітня 2023, 06:40
Міносвіти не розглядає скорочення кількості ключових предметів

Міністерство освіти і науки не розглядає скорочення кількості ключових шкільних предметів.Мова про те, щоб викладання предметів у школі було сконцентровано на корисних знаннях, обсяг викладання яких має враховувати можливості дитини засвоїти його.

Про це в ефірі телемарафону сказав міністр освіти і науки Оксен Лісовий, – пише Освіта,ua.

«По-перше треба усвідомлювати, що ми не допускаємо сьогодні скорочення дисциплін ключових – таких як історія України, українська мова, хімія, фізика, математика, біологія. Тобто всі ті ключові дисципліни, які є в школі, вони повинні залишитися. Ми говоримо про оптимізацію програми, ми говоримо про їх концентрацію корисними знаннями, ми говоримо про ті дисципліни, якими можливо можна пожертвувати і сьогодні це питання експертів і експертного розгляду», – зазначає Лісовий.

Водночас він не став акцентувати увагу на предметах, які можуть бути оптимізовані шляхом більшої концентрації викладання у школі.

«Скажімо, можна концентрованіше подати основи здоров'я або якісь інші дисципліни. Не буду їх називати, щоб не створювати зайвої інформаційної хвилі. Це питання експертизи. Всі ключові дисципліни, і природничі, і гуманітарні будуть збережені, вони повинні бути концентровані, але подані таким чином, щоб врахувати можливості дитини засвоїти весь цей обсяг знань», – зауважив міністр освіти і науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів