Поділитись:

Третина персоналу посольств РФ є співробітниками розвідки, – ЗМІ

Середа, 26 квітня 2023, 17:31
Третина персоналу посольств РФ є співробітниками розвідки, – ЗМІ

Близько третини персоналу російських посольств фактично є співробітниками розвідки.

Про це повідомляє «Шведське телебачення»» SVT, – пише Суспільне.

Діючи під дипломатичним прикриттям, російські розвідники захищені Віденською конвенцією, яка надає їм дипломатичний імунітет і звільняє їх від законів іноземної юрисдикції, відзначає SVT.

Шведське телешоу Uppdrag Granskning провело розслідування щодо 21 підозрюваного офіцера розвідки, які діють у Швеції або працювали раніше. Про це йдеться у другому епізоді документального серіалу розслідувань «Війна тіней Путіна» ( ”Putin's Shadow War”), який виходить в ефір 26 квітня.

«Разом із організацією розслідувачів «Центр досьє» (Dossier Center) , яка має доступ до витоку баз даних із Росії, тепер ми можемо розкрити унікальні подробиці про їхнє минуле та те, що вони роблять у Швеції», – відзначають шведські журналісти.

Третина персоналу посольств РФ є співробітниками розвідки, – ЗМІ  Третина персоналу посольств РФ є співробітниками розвідки, – ЗМІ Третина персоналу посольств РФ є співробітниками розвідки, – ЗМІ Третина персоналу посольств РФ є співробітниками розвідки, – ЗМІ 

Нещодавно Служба державної безпеки Швеції отримала список підозрюваних офіцерів російської розвідки, ідентифікований шведським телешоу. І 25 квітня Міністерство закордонних справ Швеції оголосило, що Швеція висилає п’ятьох російських дипломатів, нагадується у матеріалі.

Посол Росії у Швеції Віктор Татаринцев відмовився коментувати ситуацію з висилкою російських дипломатів.

29 березня МЗС Швеції заявило, що викликає посла Російської Федерації у зв'язку зі спробою втручання у процес подачі заявки країни на вступ до Північноатлантичного альянсу (НАТО).

5 квітня 2022 року міністерство закордонних справ Швеції ухвалило рішення про висилку з країни трьох російських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
09 березня 2024
03 березня 2024
23 лютого 2024
19 лютого 2024
16 лютого 2024
30 грудня 2023
28 грудня 2023
07 грудня 2023
27 листопада 2023