Поділитись:

Модульний будинок за майже мільйон: у Луцьку з'явиться житло для безхатьків (відео)

Субота, 22 квітня 2023, 16:07
Модульний будинок за майже мільйон: у Луцьку з'явиться житло для безхатьків (відео)

У Луцьку встановлять модульний будинок для безхатьків. Відповідний тендер на сайті відкритих закупівель розмістили ще у березні 2023 року, а вже у квітні з'явився переможець.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» вирішили поцікавитись, де ж саме планують встановити модульний будинок і яким він буде. Подробиці – дивіться у сюжеті.

Директорка міського територіального центру соціального обслуговування Галина Шатецька, на території якого і мають встановити модульний будинок, зазначила, що облаштувати місце для ночівлі людей, які не мають дому, у Луцьку планують вже давно. Дискусій з цього приводу було чимало, як і ідей, де саме це зробити.

«На ніч зараз в нас, хоча вже не зима, перебуває дві особи: одна особа – з Нігерії та один з місць позбавлення волі», – розповіла вона.

За словами Галини Шатецької, приміщення, де можна було б облаштувати ліжкомісця для таких людей, у місті немає. Та навіть, якщо і було б, то це вартувало б дуже дорого: треба було б робити ремонт і наймати окремий штат працівників. Тож ще до початку повномасштабного вторгнення у терцентрі почали вивчати питання зі встановлення модульних будинків на власній території.

На деякий час питання призупинилось, втім вже 7 березня 2023 року на сесії Луцької міської ради на реалізацію цього проєкту виділили мільйон гривень.

«Все-таки вирішили встановити того контейнера на території нашої установи для того, щоб цим людям були хоч якісь людські умови. Там будуть ліжкомісця, буде кімната чоловіча і жіноча. Сам контейнер – на 9 метрів, з коридорчиком, будуть вмонтовані ліжкомісця металеві двоярусні, буде коридорчик, вода підведена. Єдине що будуть обігрівати радіаторами», – розповіла Шатецька.

Нині вже є переможець тендеру відкритих закупівель. Вартість усіх робіт – майже 890 тисяч гривень. Здати будівлю в експлуатацію планують вже до 30 червня цього року.

Тож цей модульний будинок вже незабаром слугуватиме прихистком для тих, хто в силу певних життєвих обставин залишився без даху над головою. Розміститись у контейнері зможуть одночасно до 15 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024