Поділитись:

Благодійний концерт у Луцьку: «СКАЙ» збирає кошти на операції військовим

П'ятниця, 21 квітня 2023, 18:38
Благодійний концерт у Луцьку: «СКАЙ» збирає кошти на операції військовим

Один з найпопулярніших рок-гуртів України «СКАЙ», чиї пісні стали справжніми хітами, та якому цьогоріч виповнюється 22 роки, 23 квітня дасть концерт у Луцьку. Концерт у рамках туру НАПРОЛОМ відбудеться в розважальному центрі «Промінь» о 18:00.

Гості наживо почують прем'єри пісень «Вертаюсь з Перемогою», «Її люблю», а також уже відомі хіти: «Тебе це може вбити», «Героям», «Подаруй світло». Концерт зарядить публіку життєвою енергією й подарує світлий настрій, якого так бракує у війну.

Благодійна мета

З перших днів повномасштабного вторгнення «СКАЙ» тримає лінію культурної оборони. Як і інші концерти, цей захід має благодійну мету. 

Фронтмен гурту Олег Собчук є амбасадором програми #ВрятуйКінцівку Міжнародного благодійного фонду «Здоровʼя українського народу», місія якого – зменшення інвалідизації українців, що пов’язана з травмами кінцівок, отриманих внаслідок війни.

«Кожен, хто прийде на наш концерт, зробить велику добру справу, – каже соліст гурту Олег Собчук. – Кожен може допомогти врятувати військового від ампутації руки чи ноги».

Кошти, отримані в благодійному турі «СКАЙ» містами України – а це 30 грн з кожного квитка – будуть спрямовані на проведення операцій для поранених військових.

За даними експертів, війна, яка триває, є війною травмованих кінцівок. Основним засобом ведення боїв є артилерійські, ракетні та мінометні обстріли, і як результат – тисячі поранених з вогнепальними та мінно-вибуховими травмами рук та ніг. Наразі фонд співпрацює з Волинськими медичними закладами, в яких вже перебувають на лікуванні цивільні й військові, які зазнали таких травм. 

«Через війну Україну може чекати десятки тисяч людей з інвалідністю, серед яких як цивільні, так і військові. При якісному лікуванні до 65 % поранених можуть повернутися в стрій, а при професійній реабілітації – більшість вилікуваних зможуть повернутись до більш повноцінного життя у суспільстві», – розповідає ініціатор програми #ВрятуйКінцівку, президент МБФ «Здоров’я українського народу» Сергій Сошинський.

Середня вартість лікування однієї кінцівки, за умови її збереження, становить 60 000 – 70 000 грн.

Благодійники разом із зірками вже долучилися до збору першого медичного мільярда і закликають кожного українця підтримати поранених на війні Героїв.

«Співпраця з гуртом «СКАЙ» є надважливою. Він присвячує тури пораненим і їх потребам. Ці концерти – це уклін воїнам, що захищають країну, і цивільним, що постраждали внаслідок російського терору, – зазначає Сергій Сошинський. – Коли українець воює – суспільство про нього дбає. Хтось знаходить для нього амуніцію, павербанки, окопні свічки, а хтось донатить на дрони. Та коли боєць дістає поранення, він, практично, залишається сам на сам. Якщо йому пощастило – коло нього є мама, жінка чи донька. Попри те, що держава не встигає робити всі кроки, аби лікувати і якісно реабілітувати всіх поранених, важливо показати, що громадянське суспільство їх шанує й дбає».

Програма #ВрятуйКінцівку передбачає проведення 15 тисяч операцій захисникам України та цивільним з важкими випадками травм рук і ніг. Підтримати програму можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів