Поділитись:

На презентації книжки Макса Кідрука у Луцьку збирали гроші на ЗСУ (фото, відео)

Четвер, 20 квітня 2023, 18:13

У Луцьку Макс Кідрук презентував роман «Колонія». Під час презентації зібрали 51 тисячу гривень для війська.

Про це пише Суспільне.

«Загалом у рамках всеукраїнського туру зібрали орієнтовно 570 тисяч гривень», – розповіла волонтерка штабу Елла Яцута.

Зустріч із письменником в обласному театрі ляльок тривала впродовж двох годин.

 

Зі слів Макса Кідрука, тур на підтримку «Колонії» 27-ма містами України – благодійний. Луцьк став десятим містом. Каже: виручені кошти з продажу квитків і мерчу передадуть волонтерському штабу «Ангар».

 

«Потім за ці кошти «Ангар» купує дрони для Сил оборони. Перших два дрони вже куплені і перший уже працює на те, щоб наші сили оборони ще ефективніше нищили ворогів», – зазначив письменник.

Співпрацю із письменником Максом Кідруком налагодили через його менеджерку Еллу Яцуту, яка також є волонтеркою «Ангару», – сказала керівниця штабу Ольга Валянік.

 

«У нас колега, яка від початку повномасштабного вторгнення почала працювати у нашому волонтерському штабі – це Елла Яцута. Вона є менеджеркою Макса Кідрука і вони вирішили зробити таку синергію між нашим волонтерським штабом і його книгою «Колонія», – говорить волонтерка.

Книга «Колонія», як зазначив письменник, – це роман у жанрі наукової фантастики, перший із чотирьох у циклі "Нові темні віки". Каже: це історія про майбутнє, адже описує речі, котрих зараз немає.

«Я сам фантастикою її не вважаю, тому що, на мою думку, найсильнішою є його реалістичність. Я доклав максимум зусиль, щоб усе, що я описую, картинка майбутнього, яку змальовую, була правдоподібною. Так, номінально це фантастика, але фантастичного там дуже і дуже мало», – додав Макс Кідрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів