Поділитись:

«Захистіть себе і своїх близьких»: у Луцьку нарікають на вакцинацію (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 21 квітня 2023, 12:43
«Захистіть себе і своїх близьких»: у Луцьку нарікають на вакцинацію (фото)

Представники медичної сфери Волинської області скаржаться на темпи вакцинації серед волинян. Вони нарікають на малу кількість охочих вакцинуватися від ковіду та інших хвороб.

Про це вони розповіли під час пресконференції на тему «Вакцинація як умова стійкості українців під час війни та пандемії COVID-19».

Очільниця Волинського обласного центру контролю профілактики хвороб Наталія Янко розповіла, що є лише один єдиний спосіб уникнути зараження коронавірусом – отримати усі дози вакцини. Вона зауважила, що в області наявна достатня кількість вакцин проти інших небезпечних хвороб, зокрема кору, від якого немає ліків, чи кашлюка, який на Волині зафіксували на початку року. 

«У протистоянні COVID-19, єдиний спосіб себе убезпечити від ускладнень – пройти повний курс щеплення та посилити його бустерними дозами. Другу бустерну дозу на Волині отримало трохи понад чотири тисячі людей. Вакцини є, вони доступні, треба лише звернутися до сімейного лікаря. Так ви зможете захистити себе і своїх близьких», – каже директорка.

Наталія ЯнкоНаталія Янко
 

Проте дитячий лікар-інфекціоніст Федір Лапій повідомив, що вакцинація не дає 100% гарантії, що людина не захворіє, але вона зменшує ризик ускладнень, які можуть з'явитися.

«Вакцинація справді не дає гарантії, що вам вдасться уникнути інфікування. Проте вже доведено, що щеплення полегшує перебіг захворювання та знижує ризик виникнення ускладнень. Навіть у легкій формі COVID-19 завдає багато незручностей. при важкому перебігу з ускладненнями людина може втратити працездатність на декілька тижнів чи місяців», – зауважив лікар.

Федір ЛапійФедір Лапій
 

До слова, волинянам доступний широкий вибір препаратів для вакцинації проти ковіду, зокрема Pfizer та CoronaVac, які можна отримати у найближчому пункті щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів