Поділитись:

Озброєння та боєприпасів на $325 мільйонів: Пентагон оголосив пакет допомоги Україні

Середа, 19 квітня 2023, 23:16
Озброєння та боєприпасів на  $325 мільйонів: Пентагон оголосив пакет допомоги Україні

Міністерство оборони США оголосило про виділення Україні нового пакету допомоги у сфері безпеки на суму $325 мільйонів, який включає додаткові ракети для HIMARS та інших систем, боєприпаси, інше озброєння й техніку. 

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, оприлюдненому в середу 19 квітня, – передає Укрінформ.

Зазначається, що пакет містить озброєння й боєприпаси, «необхідні для посилення захисників України на полі бою», на суму до $325 мільйонів. Допомога виділяється за механізмом Presidential Drawdown (за президентськими повноваженнями – ред.), що означає забезпечення негайних поставок в Україну з наявних резервів Пентагону.

За інформацією Міноборони США, новий пакет включає:

  • боєприпаси для систем HIMARS;
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
  • ракети для систем TOW;
  • комплекси протитанкової зброї АТ-4, 
  •  протитанкові міни.

високоточні авіаційні боєприпаси; підривні боєприпаси для прибирання перешкод; понад 9 мільйонів патронів до стрілецької зброї; чотири ремонтні машини МТЗ. До пакету також входить тестове й діагностичне обладнання для ремонту техніки; обладнання для безпеки портів і гаваней; запчастини та інше польове устаткування.

«США продовжать працювати зі своїми союзниками й партнерами, щоби забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у допомозі у сфері безпеки»,– підкреслили в американському оборонному відомстві.

Нагадаємо: Німеччина передала Україні другий з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів