Поділитись:

Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото)

Середа, 19 квітня 2023, 16:46
Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото)

У середу, 19 квітня, Володимир Зеленський відвідав Волинь з візитом. Під час візиту він проінспектував прикордонну ділянку та нагородив Волинських прикордонників.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки у Волинську область відвідав прикордонну ділянку, де сходяться кордони трьох держав: України, Польщі та білорусі.

Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) 

Він ознайомився з облаштуванням державного рубежу на цьому напрямку.

Як доповів Володимиру Зеленському Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, з метою забезпечення надійного захисту українського кордону та готовності до відбиття можливого вторгнення противника з території Білорусі відбувається нарощування інженерних загороджень, фортифікаційних споруд і налаштування систем віддаленого відеоспостереження.

Прикордонники продемонстрували обсяг робіт, які були виконані з початку 2022 року задля укріплення кордону з Білоруссю в межах Волинської області.

Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) 

Президент також оглянув пункт спостереження та дворівневу систему ровів на кордоні. З позиції спостережного поста було продемонстровано, як за допомогою систем віддаленого відеоспостереження здійснюється цілодобовий нагляд за лінією кордону. Главі держави показали системи виявлення безпілотних літальних апаратів.

Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) 

Президент поспілкувався з військовослужбовцями Державної прикордонної служби України та вручив їм нагороди, зокрема ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, а також медалі «За військову службу Україні».

Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) 

«Маю честь бути сьогодні тут, привітати вас, подякувати за захист державного кордону. Хочеться говорити про кордон, перебуваючи саме тут, на Волині, біля кордону України з білоруссю та Польщею. Ви героїчні та міцні люди. Хочу вам подякувати за захист нашої держави у Бахмуті. Знаю, як міцно ви там стояли, тримали Бахмут. Хотів би подякувати вам і вашим побратимам. Хочу побажати здоров’я, міцності, а вашим близьким – тепла. Всі ми пишаємося, що в нас є такі міцні прикордонники. Бажаю вам зберегти міць, справедливість і лють, яка є в нас при захисті нашої держави. Бажаю всім тільки Перемоги!» – сказав Володимир Зеленський.

Пам’ять загиблих прикордонників вшанували хвилиною мовчання.

Також, під час робочої поїздки на Волинь Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо облаштування та охорони державного кордону, а також актуальної безпекової ситуації в регіоні.

Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) Перевірив кордон та вручив нагороди: що Зеленський робив на Волині (фото) 

Було заслухано доповіді про ситуацію в зоні відповідальності оперативного угруповання військ «Волинь» та готовність військових підрозділів до виконання завдань, а також про заходи щодо укріплення державного кордону в межах Волинської області. Крім того, на нараді йшлося про оперативну та криміногенну обстановку в регіоні. Учасники розглянули питання щодо роботи митних органів на міжнародних пунктах пропуску у Волинській області, а також про роботу ДСНС щодо захисту цивільного населення регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024