Поділитись:

Волинські спортсменки посіли призові місця на Чемпіонаті України з чирлідингу (фото)

Середа, 19 квітня 2023, 16:11

Усі учасниці клубу Black Fox, який єдиний представляв Волинь на Чемпіонаті України з чирлідингу 2023, вибороли призові місця на змаганнях.

Як розповіла голова суддівського комітету Федерації чирлідингу та чирспорту України Олександра Боляк розповіла, що загалом 1300 чирлідерів з 12 областей та міста Києва долучилися до участі у цьогорічному Чемпіонаті України з чирлідингу, який відбувався нещодавно у Львові.

Від Волині на змагання повезли 21 спортсменку. З-поміж 215 виступів учасниці луцького клубу показали високий результат – всі призові місця.

Загалом клуб представляли команди в 3 номінаціях:

  • команда Black Fox Urban Seniors, яка посіла 2 місце;
  • команда Black Fox Minis Cheer Dance Show – 3 місце; 
  • Багнюк Ярина виступила в номінації Cheer Dance Solo Kids – 2 місце.

Black Fox Urban Seniors><span class=Black Fox Urban Seniors
 

Black Fox Minis><span class=Black Fox Minis
 

Багнюк Ярина в номінації Cheer Dance Solo Kids><span class=Багнюк Ярина в номінації Cheer Dance Solo Kids
 

Представниця Волинської федерації з чирлідингу та за сумісництвом тренерка клубу Black Fox Марина Яценко зауважила, що у Луцьку чирлідинг зародився відносно нещодавно. Тож команди Black Fox у тісній взаємодії з ГО «Волинська Федерація аеробіки та фітнесу» докладають максимум зусиль для становлення цього виду спорту у місті.

«Чирлідинг – мікс танців, гімнастики та акробатики, що містить спортивну (змагання, спортивні старти, турніри) і шоу-частину (виступи у ролі групи підтримки інших спортивних команд)», – розповіла про особливості цього виду спорту тренерка.

 

Зі слів учасниці клубу Софії Вербицької, чирлідинг для неї – це не просто захоплення, а частинка її.

«Чирлідинг – це велике захоплення, це те, що може зробити щасливішим. Я в цьому спорті завжди в русі, душа співає, коли танцюю. Раніше пробували інші види танців, але саме чирлідинг – це якраз сукупність всього для мене. Я в команді зі спочатку створення, вже 2 роки. Це вже не захоплення, це просто вже як частинка мене. Користь чирлідингу – це фізична підготовка, хороший настрій та компанія, а також гарно розвиває пластичність», – каже спортсменка.

Як зазначила мама учасниці команди Black Fox Minis Людмила Птащук, заняття чирспортом виховує в дітях роботу на результат, а також колективну відповідальність.

«Чирлідинг – це якась новинка. Ми шукали щось драйвове, енергійне, щоб там були гімнастика і танці, і акробатика, тому вибрали чирлідинг. І він не вимагає якоїсь попередньої фізичної підготовки, туди може прийти будь-хто і почати займатися, аби було бажання. Я як мама бачу, що це виховує в дитині роботу на результат, колективну відповідальність. Враження від змагань – мегакруті, різноманітність колективів представлені різними містами. Сьогоднішній результат – це справді круті емоції! Дуже приємно, що наші діти представляють місто, тим паче вперше беручи участь і зайнявши призове місто», – поділилася враженнями Людмила Птащук.

Багато хто при згадці про чирлідинг уявляє американські фільми, та команди в Україні стрімко розвиваються та виступають на високому рівні.

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів