Поділитись:

У Луцьку судять митника та працівника залізниці за переправу ухилянта через кордон (відео)

Вівторок, 18 квітня 2023, 19:41
У Луцьку судять митника та працівника залізниці за переправу ухилянта через кордон (відео)

У Луцькому міськрайонному суді відбулося чергове засідання у справі про незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

На лаві підсудних – держінспектор Волинської митниці залізничного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуск» Олександр Рудзький та монтер Ковельської дистанції колії Анатолій Чибиряк. Чоловіків обвинувачують у кримінальному правопорушенні за статтею про Незаконне переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища.

Прокурор стверджує, що Рудзький та Чибиряк в ніч на 5 березня автомобілем привезли киянина Гусачинського до пункту пропуску «Ягодин Залізничний», аби той сів на потяг «Київ-Варшава» і «зайцем» перетнув кордон із Польщею.

Захисники довго сперечалися з прокурором про правильність формулювання обвинувачення. Адвокати стверджують, що злочин не є завершеним, адже Гусачинського згодом зняли з поїзда.

У ході судового засідання стало відомо, що житель Києва, прізвище якого Гусачинський, прибув на Волинь 4 березня, за день до перетину кордону. Зі слів прокурора Андрія Стасюка, чоловік сів на поїзд «Київ - Варшава» в пункті перестановки пасажирських вагонів, куди його привезли обвинувачені. Згодом Гусачинського зняли з поїзда працівники Відділу внутрішньої безпеки. Однак, що цікаво, за словами прокурора, Гусачинський все ж опинився у Польщі і нині перебуває на території сусідньої країни.

Суд вирішив перенести засідання на іншу дату, аби сторона обвинувачення та захисту змогла нарешті представити свідків, які пролили б світло на цю справу. Прокурор Стасюк має допитати самого Гусачинського, який нібито погодився вийти на зв’язок.

Детальніше – дивіться у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів