Поділитись:

Епіфаній: Структури РПЦ були задіяні до вторгнення РФ в Україну

Неділя, 16 квітня 2023, 09:43
Епіфаній: Структури РПЦ були задіяні до вторгнення РФ в Україну

Митрополит ПЦУ Епіфаній зазначив, що структури РПЦ були включені в підготовку до російської агресії та її здійсненні проти України.

Про це пише Українська правда.

«Прикро бачити, що «русскій мір» одним з інструментів своєї агресії зробив церковні інституції. Московський патріархат на чолі з Кирилом Гундяєвим перебуває у рабській покірності кремлівській тиранії та служить її інструментом. Структури РПЦ – і це бачимо не лише ми, але визнають і незалежні міжнародні експерти – були системно включені в підготовку до агресії проти України та в її здійснення», – зазначив митрополит Епіфаній.

На думку Епіфанія, тому невіддільною частиною українського спротиву є повний розрив всіх зв'язків підлеглості з московською патріархією, які дотепер ще залишаються у частини православних в Україні.

«Бо на словах релігійне об'єднання, яке називає себе УПЦ, нібито дистанціюється від свого патріарха і Російської Церкви, а на ділі – залишається в підлеглості їм», – зазначає митрополит.

Він вважає, що «виправити цю ситуацію здатна лише законодавча заборона для будь-яких релігійних організацій в Україні мати підлеглість російським релігійним центрам».

Оскільки кремль перетворив ці центри на свої центри впливу, з яких православні, мусульманські, протестантські та інші релігійні лідери РФ сприяють агресору і виправдовують його злочини.

«Україна має право захищати себе від російської гібридної агресії в духовній сфері так само, як захищає себе на полі бою», – сказав Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів