Поділитись:

Рада Церков засуджує зловживання росією релігійними почуттями вірян

Четвер, 13 квітня 2023, 13:01

фото ілюстративне

Всеукраїнська Рада Церков засуджує дії росії, яка зловживає релігійними почуттями вірян у агресивній і несправедливій війні проти України.

Про це йдеться у листі, який члени Ради написали спікеру парламенту Руслану Стефанчуку.

Зі слів Руслана Стефанчука, церкви та релігійні організації підтримують розгляд в українському парламенті та прийняття за основу законопроєкта «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» (№ 8371).

ВРЦіРО одностайно заявила про:

  • неприпустимість діяльності в Україні будь-яких організацій, у тому числі релігійних, центри та керівництво яких знаходяться в російській федерації;
  • невідворотність покарання для всіх осіб, причетних до сприяння ворогу та державної зради, незалежно від того, до якої конфесії і церкви вони належать та чи мають якийсь сан;
  • рівність перед законом представників всіх релігій;

У Раді Церков наголосили, що у питаннях Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» держава насамперед захищає інтереси України та українського народу, що полягають у тому, щоб Лавра функціонувала саме як православний монастир, відкритий для українських вірян.

 

 

«Українські релігійні організації (об'єднання) мають бути з Українським Народом та з Україною без жодного впливу з боку росії!» – резюмував Руслан Стефанчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів