Поділитись:

У волинських лісах прибрали зони відпочинку (фото)

Субота, 15 квітня 2023, 09:37

Напередодні Великодня лісівники прибрали зони рекреації у лісах Рівненщини та Волині.

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

Загалом у лісах Рівненщини та Волині налічується 178 рекреаційних пунктів. Наразі всі вони готові до великодніх зустрічей гостей.

Найулюбленіше місце прогулянок – Воротнівський заказник, де діє Лісівничий молодіжний центр, допомагали облагородити учні 7 класів Піддубцівського ліцею. Діти разом із лісівниками навели лад у саду та біля садиби. Також прибрали біля «Холодної криниці» – однієї із візитівок Воротнівського державного ботанічного заказника.

З-поміж багатьох зроблених справ, найбільш важлива – садили дерева. І не звичайні. Гінкго дволопатеве. Це реліктові дерева, не типові для нашої місцевості. Тож тепер ними можна помилуватися у Воротнівському лісництві.

У філії «Любешівське лісомисливське господарство» теж подбали і про чистоту на пунктах рекреації, і про озеленення на території садиб лісництв. Практично весь цей тиждень активно працювали над висадкою лісу та проведенням благоустрою.

Працівники Жовтневого лісництва та адміністрації філії «Соснівське лісове господарство» озеленили територію біля адмінбудівлі, де також дуже люблять прогулюватися відвідувачі.

У філії «Березнівське лісове господарство» провели впорядкування територій рекреаційних пунктів «Лісовичок» і «За Случем». Спільними зусиллями працівників філії здійснили обрізку і побілку дерев, прибрали суху траву, сміття, а також привели до ладу всі альтанки.

Прибрали зони відпочинку й у філії «Костопільське лісове господарство». Затишні альтанки та лісовий музей гостинно чекають відвідувачів.

У філії «Городоцьке лісове господарство» на традиційну весняну толоку вийшли майже всім колективом. Тепер і території лісництв, і місця рекреації – ошатні та зі свіжою зеленню.

На рекреаційному пункті «Озерце» працівники Устилузького лісництва прибрали, озеленили і поремонтували всі альтанки. Тепер просять всіх гостей бути чемними – дотримуватись правил пожежної безпеки та залишати місця відпочинку такими ж чистими.

У філії «Рафалівське лісове господарство» прибрали не лише місця відпочинку в лісі, а й прибережні смуги. На жаль, довелося вивезти до санкціонованих звалищ чимало сміття.

Лісівники філії «Маневицьке лісове господарство» впорядкували малі та великі рекреаційні пункти у всіх лісництвах. Провели протипожежне впорядкування територій, прилеглих до рекреаційних пунктів, прибрали сміття, оновили інформаційні аншлаги.

На прикордонній Ратнівщині лісівники теж навели лад на всіх зонах рекреації. Проте нагадують: будьте особливо обережними, йдучи до лісу. Війна триває. Наші військові зробили все можливе, щоб стримувати ворога. А ми маємо принаймні не заважати.

У Дубенській філії теж прибрали зони відпочинку.

Належно підготувалися до Великодня і працівники філії «Висоцьке лісове господарство». Традиційно лісівники навели лад всюди, де працюють самі, та подбали про гостей рекреаційних зон.

А у філії «Сарненське лісове господарство» до справи підійшли особливо масштабно. Прибрали території всіх лісництв, всіх зон рекреації, очистили від зайвої рослинності та озеленили територію. 

У філії «Колківське лісове господарство» також облагородили всі рекреаційні пункти, яких загалом на території підприємства 11, місця зупинки автотранспорту та узбіччя автошляху міжнародного значення Київ – Варшава.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів