Поділитись:

МАФи тепер під контролем: у Луцьку ухвалили правила для підприємців

Автор: Максим Косюр |
Середа, 12 квітня 2023, 12:41
МАФи тепер під контролем: у Луцьку ухвалили правила для підприємців

У Луцьку ухвалили правила розміщення та функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Луцької громади.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому Луцькради у середу, 12 квітня.

Міський голова повідомив, що зміни у правилах здебільшого коригують участь у тендерних конкурсах. Відтепер один тендер може включати декілька лотів, де можна встановлювати тимчасові споруди для ведення підприємницької діяльності. Таке рішення, за його словами, вмотивоване великою кількістю звернень від жителів прилеглих до Луцька сіл.

«До нас постійно звертаються з проханням встановити на таких територія  магазини. Цими змінами ми мотивуватимемо підприємців це робити, бо просто так вони не хочуть вести свою діяльність на таких місцевостях», – зазначив очільник міста.

Ще одне нововведення безпосередньо контролюватиме встановлення тимчасової споруди. Адже була практика, що підприємці вигравали конкурс і не починали будувати на місці свою торгову точку. Відповідно гроші за оренду ніхто не плати у бюджет міста. Нові правила визначають, що протягом двох місяців підприємець зобов'язується встановити споруду, а гарантійний внесок у бюджет міста тепер складатиме строк річної ренти.

Нагадаємо: у Луцьку проводили круглий стіл з місцевими підприємцями, на якому обговорювали проєкт рішення міської ради. Тоді луцькі бізнесмени висловили свої побоювання щодо нових правил, адже, на їх думку, такі норми можуть загрожувати розвитку малого бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024