Поділитись:

Не я б'ю – верба б'є: як у Луцьку святкували Вербну неділю (відео)

Неділя, 09 квітня 2023, 16:41
Не я б'ю – верба б'є: як у Луцьку святкували Вербну неділю (відео)

Сьогодні, 9 квітня, у центрі Луцька дуже людно. Сотні лучан прийшли, аби відзначити Вербну неділю – відвідати собор та освятити гілочки верби.

Про це йдеться в репортажі телеканалу «Конкурент TV».

Придбати оберемок гілок верби для освячення можна прямісінько біля луцького собору. Ціни різні – від 20 до 50 гривень, більші – дорожчі. 

Також у Луцьку організували й благодійну акцію: купуєш вербу – донатиш на ЗСУ.

«Це благодійна акція, яку влаштував Луцький молодіжний центр. Ми продаємо вербу, а кошти, які люди добровільно платять, передаються на ЗСУ... Ціна вільна – люди самі обирають, скільки хочуть, і платять також, скільки забажають», – розповіла лучанка Анастасія.

На території собору митрополит Луцький та Волинський Михаїл після богослужіння радо спілкується з вірянами.

«Вербна неділя – це вислів більш народний, тому що ми з вербою приходимо до храму, щоб її освятити на спомин тому, як Ісус Христос прийшов в Єрусалим і ті, хто його зустрічали, різали віття пальми», – зазначив священнослужитель.

Зі слів владики, традиційно саме на це свято до храму приходить дуже багато людей. І цьогорічна Вербна неділя не є винятком.

«Тому сьогодні наша присутність в храмі на освяченні верби, присутність на сповіді – це є кування перемоги в такий спосіб тут, де безпосередньо військові дії не відбуваються», – додав митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Святити вербу лучани прийшли сім'ями, адже переконані, що важливо з дитинства прививати любов до церкви та до Бога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів