У Японії археологи випадково знайшли стародавню резиденцію японського принца (фото)

Неділя, 09 квітня 2023, 04:34

У Японії археологи випадково виявили найдавнішу резиденцію принца Тонері восьмого століття нашої ери. Принц відомий завдяки другій найдавнішій книзі японської класичної історії.

Про це пише Ancient Origins, – передає Корреспондент.net. 

Тонері був сином імператора Темму та імператриці Дзіто. Хоча він і не зійшов на престол, але про нього ходять легенди. Так, вважається, що він був покровителем буддизму і збудував кілька храмів у регіоні Нара. Зокрема, знаменитий храм Якусі-дзі.

«Це стародавнє сплановане місто побудоване за схемою квадратної сітки. Зі своїми палацами, храмами та адміністративними будинками Хейдзе-ке було центром політики, культури та релігії Японії. І з часом сітка стала головним форматом дизайну для всіх інших японських міст», – зазначають дослідники. 

 

Під час розкопок було виявлено ділянку площею 370 квадратних метрів. На ній споруджено було споруджено три основні будівлі. Також дослідники виявили архітектурний стиль – хоттате-башира. Його суть полягає у встановленні масивних дерев'яних стовпів у землю для підтримки величезної споруди.

 

Також археологи виявили й обпалену черепицю.

«Це останнє відкриття охоплює кілька міст, зміцнюючи теорію про те, що чотири міста використовувалися інтегровано. Найпівнічніша будівля є найбільшою і має розміри близько 20 метрів зі сходу на захід і понад 10 метрів з півночі на південь», – додали вчені.

Нагадаємо: у Японії перелічили свої острови й виявили, що їх на 7000 більше, ніж вважалося в країні раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: