Поділитись:

РФ створює спецзагони для боїв у містах, – ISW

П'ятниця, 07 квітня 2023, 08:48
РФ створює спецзагони для боїв у містах, – ISW

Російське військове командування створює спеціалізовані ротні загони «Шторм-Z» для боїв серед міських забудов або захоплення укріплених пунктів.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, – пише Українська правда. 

Аналітики інституту, посилаючись на дані неназваного українського офіцеру запасу, стверджують, що «Шторм-Z» формують у складі фронтових з'єднань переважно з резервістів. Інформація офіцера називається надійним джерелом.

Зазначається, що кожна рота «Шторм-Z» складається зі 100 людей і призначена для ведення бойових дій у містах або у складних географічних районах з метою захоплення важливих об’єктів – опорних пунктів, командних пунктів та вузлів зв’язку.

В інституті припускають, що штурмові роти, ймовірно, будуть розгорнуті вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк, де підрозділи Південного військового округу беруть активну участь у безперервних безуспішних наступальних операціях.

«Ефективність дій цих підрозділів викликає сумніви, оскільки вони проходять лише 10-15 днів пришвидшеної підготовки. Цього часу занадто мало, щоби навчитися виконувати складні бойові завдання навіть для військових з досвідом та досягти бойової злагодженості», – додали в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів