Поділитись:

Вченим вперше вдалось виростити сало в пробірці

П'ятниця, 07 квітня 2023, 01:42
Вченим вперше вдалось виростити сало в пробірці

Команда американських біологів навчилася вирощувати жирову тканину в лабораторії. Це має поліпшити смак і текстуру штучно вирощеного мʼяса.

Про це пише Бабель.

Мʼясо, яке створюють у лабораторії, культивують з клітин тварин за допомогою біотехнології, тканинної інженерії, молекулярної біології та синтетичних процесів. У результаті виходить продукт, схожий на звичайне мʼясо. Однак у штучному мʼясі відсутній ключовий інгредієнт – жир.

Досі виробництво великої кількості культивованого жиру було складним завданням. У природі кровоносні судини постачають жиру кисень і поживні речовини, а жиру, виготовленому в лабораторії, бракує цих важливих елементів. Американські вчені вирішили цю проблему.

В експерименті використовували адипоцити (ред. – жирова клітина, здатна накопичувати жир) свиней, які потім змішували з іншими доведено безпечними речовинами.

Тести показали, що проєкт був успішним — структура штучного жиру відповідала звичайному, у ньому містилися ліпіди та інші важливі для смаку та аромату компоненти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів