Вченим вперше вдалось виростити сало в пробірці
Команда американських біологів навчилася вирощувати жирову тканину в лабораторії. Це має поліпшити смак і текстуру штучно вирощеного мʼяса.
Про це пише Бабель.
Мʼясо, яке створюють у лабораторії, культивують з клітин тварин за допомогою біотехнології, тканинної інженерії, молекулярної біології та синтетичних процесів. У результаті виходить продукт, схожий на звичайне мʼясо. Однак у штучному мʼясі відсутній ключовий інгредієнт – жир.
Досі виробництво великої кількості культивованого жиру було складним завданням. У природі кровоносні судини постачають жиру кисень і поживні речовини, а жиру, виготовленому в лабораторії, бракує цих важливих елементів. Американські вчені вирішили цю проблему.
В експерименті використовували адипоцити (ред. – жирова клітина, здатна накопичувати жир) свиней, які потім змішували з іншими доведено безпечними речовинами.
Тести показали, що проєкт був успішним — структура штучного жиру відповідала звичайному, у ньому містилися ліпіди та інші важливі для смаку та аромату компоненти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Як на Волині змінились ціни на продукти від початку року
- У луцьких супермаркетах з'явилася сіль із Соледара за 500 гривень (фото)
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
Бойову медикиню «Пташку» з «Азовсталі» хейтять в соцмережах, бо погладшала
В мережі показали унікальну «Волинянку» за $3000 (фото)
Луцький бренд знову одягнув Лесю Українку
Вербна неділя: листівки та привітання