Поділитись:

У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)

Четвер, 06 квітня 2023, 16:15
У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)

Показали, як волинські підприємства виробляють одяг на взуття для наших воїнів.

Деякі місцеві підприємства з початком повномасштабної війни переорієнтували свої виробництва на армійські потреби, – повідомили у пресслужбі Волинської облради.

Очільник Волиньради зазначив, що коштом обласного бюджету планують закупити для волинської 100-ї окремої бригади ТрО та новосформованого 2-го стрілецького батальйону зимову і літню польову амуніцію, а також тактичне взуття.

«Це те, про що нас просять воїни. І усе це дуже хорошої якості вже виготовляють наші місцеві підприємства з бездоганною репутацією. Таким чином є можливість швидко і ефективно задовольнити запит військових і, одночасно, підтримати бюджетними коштами наших виробничників, бо вести справи у час війни їм також непросто», – зауважив Григорій Недопад.

Він зустрівся з керівниками підприємств, а також оглянув виробничі потужності та детально ознайомився із пропонованою для військових продукцією.

Власник швейної компанії «Едельвіка» Юрій Переходько розповів, що фабрика виготовила близько 13 тисяч зимових комплектів одностроїв і вже відшила 3,5 тисячі літньої польової форми.

«Шиємо ми відповідно до стандартів, рекомендованих Міноборони, але з власної тканини. Вона дуже зносостійка, бо тчемо у дві скручених нитки, має спеціальне вологовідштовхувальне просочення, але при цьому тканина «дихає», щодо цієї технології ми консультувалися з іноземними фахівцями. Для виготовлення зимової форми у японських партнерів ми придбали синтепух, який за характеристиками не поступається гусячому пухові. Від захисників тільки найкращі відгуки», – запевняє керівник підприємства.

Невелика сімейна фабрика «Вадрус» спеціалізувалася на модельному взутті, але вже у перший тиждень великої війни у дві зміни почала виготовляти тактичне взуття.

«25 лютого ми всі вийшли на роботу, обрали модель, яка найбільше була схожа на берці, і почали шити з тих матеріалів, які у нас були», – пригадують засновники підприємства, батько і син Микола та Вадим Русяки.

Кажуть, уже відправили військовим понад 15 тисяч пар, і попит не спадає.

«В Україні, на жаль, немає спеціалізованого виробництва тактичного взуття. Пізніше ми багато експериментували з моделями, вивчали вітчизняні стандарти, досліджували іноземні. Але, знаєте, от той найперший наш варіант виявився і найбільш вдалим, так його оцінюють військові за ергономічність та легкість», – стверджує Русяк молодший.

«Найкраща рекомендація продукції «Едельвіки» та «Вадруса» – це схвальні відгуки військових, які випробували амуніцію у бойових умовах, а також те, що серед замовників – потужні та авторитетні благодійні фонди і волонтерські центри, в тому числі і наш «Ангар»», – підсумував Недопад.

 

У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото)У що вдягає і взуває волинських воїнів місцевий бізнес (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів