Поділитись:

Ядерна зброя в Білорусі: чи готова армія до її використання (відео)

Вівторок, 04 квітня 2023, 21:55
Ядерна зброя в Білорусі: чи готова армія до її використання (відео)

У Білорусі раптово розпочалась перевірка бойової готовності військ. Окрім того, декілька тижнів тому Володимир Путін зробив заяву, що на території Білорусі буде розміщена тактична ядерна зброя рф.

Чи несе загрозу для України нараз армія Білорусі та чи передасть Росія ядерну зброю Білорусі у ефірі нового випуску «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» розповів військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Аналітик зауважив, що кордони України на півночі надійно прикриті. Окрім того, на території самої Білорусі не відбувається жодних дій, що могли б свідчити про формування ударних угрупувань для наступу.

«Формування цього ударного угрупування має відбуватись коли в тебе є ресурс. А ресурсу виключно за рахунок білоруської армії та російської, російських окупантів які там присутні, недостатньо. Отже вони зараз продовжують загальну тенденцію дій, які відволікають нашу увагу та сковують наш ресурс саме на північному плацдармі, але не більш того»,– каже він.

Щодо можливої передачі Білорусі тактичної ядерної зброї то Олександр Коваленко розповів, що такий крок передбачає наявність відповідної інфраструктури, якої в Білорусі немає.

«Для неї потрібно будувати сховища, налагоджувати інфраструктуру усю, об’єкти для обслуговування і так далі. Тобто це великий, досить таки, проєкт. До речі, в Калінінградській області вони сховище для ядерної зброї будують вже 7-й рік. 7 років ніяк не можуть закінчити це. Отже, якщо ми кажемо, що це буде обмежена кількість бойових частин, але всеодно щоб збудувати такий об’єкт, необхідно час. Якщо країна технологічно та технічно розвинена, ядерна країна, то вона може збудувати такий об’єкт для обмеженого збереження за пів року рік. Але Росія не належить до розвинених країн технічно та технологічно», – каже Коваленко.

Тому військово-політичний оглядач вважає, що це просто елемент шантажу і не маючу можливості реалізовувати такі проєкти може спробувати просто зімітувати будівництво таких об’єктів.

Також під час програми Олександр Коваленко розповів про вбивство Владлена Татарського, політичну долю путіна та деокупацію Криму. Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів