Поділитись:

Ядерну зброю в Білорусі «присунуть» до західних кордонів, – посол рф

Понеділок, 03 квітня 2023, 07:15
Ядерну зброю в Білорусі «присунуть» до західних кордонів, – посол рф

Російську тактичну ядерну зброю, яку планують розмістити в Білорусі, планують «присунути» до західних кордонів Союзної держави.

Про це заявив посол росії в Мінську Борис Гризлов, – пише Українська правда. 

«Вона (ядерна зброя – ІФ) буде присунута до західних кордонів нашої Союзної держави і буде підвищувати можливості забезпечення нашої безпеки. Це буде зроблено, незважаючи на галас у Європі та США», – сказав він. 

На його думку, як ніколи важливий паритет у питанні розміщення ядерної зброї у світі.

«Якщо ми говоримо про розміщення американської ядерної зброї в країнах Європи – Італії, Бельгії, Нідерландах, Німеччині, Туреччині, то і ми повинні вживати заходів, які будуть підвищувати безпеку нашої Союзної держави», – сказав Гризлов.

Він додав, що «Росія і Білорусь – це територія Союзної держави, причому узаконена, на відміну від території країн, де США розміщують свою ядерну зброю». Посол нагадав, що до 1 липня має бути підготовлено сховище для розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Нагадаємо: самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у посланні білоруському народу заявив, що країни НАТО готуються до вторгнення на білоруську територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів