Поділитись:

Наєв розповів, чим найкраще збивати «Шахеди»

Понеділок, 03 квітня 2023, 11:27
Наєв розповів, чим найкраще збивати «Шахеди»

фото ілюстративне

Для ураження іранських дронів «Шахед» ефективно застосовувати великокаліберні кулемети.

Про це розповів командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зі слів Сергія Наєва, «Шахеди» – малошвидкісні цілі і для їх ураження необхідно застосовувати саме великокаліберні кулемети, що більш ефективні.

«Відповідно й вони, для того, щоб уникнути ураження та виконати своє завдання, постійно змінюють маршрути. Іноді літають колами, заходять з одного боку, пролітають, потім знову повертаються. Тобто весь час намагаються уникнути наших засобів протиповітряної оборони», – зазначив він.

Завдяки міжнародним партнерам і керівництву ЗСУ, насиченість системи протиповітряної оборони постійно збільшується.

«Ми розуміємо, що кожен квадратний метр ми прикрити не зможемо. Але ми намагаємося розставляти мобільні вогневі групи та зенітні комплекси протиповітряної оборони на таких відповідних відстанях, щоб можна було прикривати і страхувати один одного, – зауважив Сергій Наєв. – Ворог намагається підібрати час, коли, на його думку, ми маємо бути втомлені. Тому наші зенітники перебувають у постійній бойовій готовності, постійно знаходяться у машинах і тільки за сигналом вмикаються і переходять у бойову готовність номер один. Практика показує, що зенітники збиватимуть ворожі цілі і вдень, і вночі, в тому числі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів