Поділитись:

Вбивство «воєнкора» Татарського може бути попередженням Пригожину, – ISW

Понеділок, 03 квітня 2023, 09:25
Вбивство «воєнкора» Татарського може бути попередженням Пригожину, – ISW

Російські посадовці і пропагандисти поспішили звинуватити Україну у вбивстві «воєнкора» Владлена Татарського (справжнє ім'я – Максим Фомін), хоча до його ліквідації можуть бути причетні сили всередині рф.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни, – пише Українська правда. 

Аналітики наводять слова засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, який заявив, що не став би звинувачувати «київський режим» у смерті Владлена Татарського та доньки Олександра Дугіна Дарини, яка внаслідок вибуху загинула у серпні під Москвою.

«Вбивство Татарського в барі Пригожина, ймовірно, є частиною більш загальної тенденції до ескалації внутрішньоросійських конфліктів за участю Пригожина і "Вагнера"», – йдеться у звіті ISW.

Експерти інституту вважають, що вбивство пропагандиста, «ймовірно, було попередженням Пригожину, який дедалі більше ставив під сумнів головні пропагандистські тези Кремля про війну в Україні та навіть туманно натякав на інтерес до посади російського президента у ролі конкурента путіну або його наступника».

В ISW також вважають, що російська влада, ймовірно, має намір використати вбивство Фоміна, щоб посилити самоцензуру серед представників російського громадянського суспільства, які ставлять під сумнів успіхи рф на війні в Україні.

«Це вбивство поглиблює розкол у середовищі російських військових блогерів, що може зіграти на руку бажанню Кремля зміцнити контроль над інформаційним простором», – припустили в інституті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
28 квітня 2024
12 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
20 березня 2024