Поділитись:

Всеукраїнський проєкт: у Луцькому районі облаштували велопарковку для школярів (фото)

Четвер, 30 березня 2023, 18:41
Всеукраїнський проєкт: у Луцькому районі облаштували велопарковку для школярів (фото)

На Волині в селі Копачівка Луцького району у рамках національної кампанії «Велосипедом до школи» на території ліцею встановили велопарковку критого типу для школярів та вчителів.

На ній можна розмістити 20 велосипедів, – розповів у коментарі Суспільному директор навчального закладу Юрій Пироганич.

Ініціатором участі в проєкті став вчитель історії Сергій Олішевський, який торік подав заявку на участь у всеукраїнському проєкті, – сказав директор ліцею. Серед 200 заявок відібрали 15 учасників, серед яких обрали дві волинські школи: ліцей у Ківерцях, де облаштування завершили раніше, та ліцей у Копачівці.

Велопарковку облаштували нещодавно, зазначив директор Юрій Пироганич, і нею вже активно користуються як учні, так і педагоги.

«Зараз знов сонце блиснуло, то і діти, і вчителі приїжджають на велосипедах і ставлять. Я сам часом велосипедом приїжджаю. Дітей з інших сіл довозить автобус, але велопарковка в нас щодня заставлена, особливо коли гарна погода», – сказав освітянин.

Всеукраїнський проєкт: у Луцькому районі облаштували велопарковку для школярів (фото) 

Окрім цього, для ліцею надали два велосипеди з шоломами та замками для навчання учнів безпечної їзди на велосипеді, а також набір велоінструментів.

Довідково: велопроєкт для освітніх закладів України впроваджує U-Cycle (громадська організація «Асоціація велосипедистів Києва») в партнерстві з неурядовою організацією ChildFundDeutschland, – повідомили на сайті Копачівської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
07 березня 2024
09 лютого 2024
02 лютого 2024