Поділитись:

Маск та Возняк закликають призупинити розробку передових технологій ШІ

Четвер, 30 березня 2023, 02:28

Генеральний директор SpaceX, Tesla та Twitter, один із засновників Apple Стів Возняк та більш як тисяча фахівців підписали відкритий лист із закликом призупинити розробку передового штучного інтелекту.

Текст листа опублікував Інститут майбутнього життя (Future of Life Institute), – пише Бабель.

Автори листа закликали розробників штучного інтелекту негайно призупинити мінімум на пів року навчання більш потужних систем ШІ, ніж GPT-4 від компанії OpenAI. Вони вважають, що випробування треба зупинити, доки не зʼявляться загальні протоколи безпеки, або ж у це має втрутитись держава, запровадивши мораторій.

Підписанти наголошують, що навіть творці «потужних цифрових розумів» не можуть їх повністю контролювати, а останні системи штучного інтелекту починають конкурувати з людиною.

«Нам слід запитати себе: чи маємо ми дозволити машинам наповнити наші інформаційні канали пропагандою та неправдою? Чи повинні ми автоматизувати всю роботу, включаючи ту, що приносить задоволення? Чи повинні ми розвивати нелюдські уми, які в підсумку можуть перевершити нас чисельністю, перехитрувати та замінити? Чи маємо ми ризикувати втратою контролю над нашою цивілізацією?» – йдеться у листі.

Reuters додає, що виконавчий директор OpenAI Сем Альтман не підписував цей лист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів