Поділитись:

200 тисяч на себе: волинський осередок добробату звинуватив волонтерку у розтраті коштів (фото)

Середа, 29 березня 2023, 16:05
200 тисяч на себе: волинський осередок добробату звинуватив волонтерку у розтраті коштів (фото)

Волинський осередок добровольчого батальйону «Сонечко» звинуватив волонтерку Оксану Ліщук у розтраті благодійних коштів на власні потреби.

Про це декілька днів тому повідомили в інстаграмі волинського осередку ДБР «Сонечко».

Повідомляють, що співпраці з волонтеркою, яка неодноразово проводила збори для батальйону, прийшов кінець, адже вона більше не викликає довіри у підрозділу. Причина – останній збір, який вона проводила.

«Нам почали писати люди, які активно долучались до збору та попросили звіт, але реакції від Оксани не було. Саме тому ми вирішили провести самостійну перевірку зібраних та витрачених коштів, а також залишку. Виявилось, що це «волонтерка» рідкісної породи! Оксана Ліщук витратила понад 200 000 грн. ваших/наших коштів не за призначенням, а на особисті розваги! І лише близько 100 000 грн Оксана витратила на потреби підрозділу. Закупила деякі речі, навіть ті, яких ми не просили», - йдеться у повідомленні.

В батальйоні кажуть, що кілька разів давали змогу Оксані повернути всі вкрадені кошти.

«Протягом останнього тижня ми чули виключно обіцянки, що вона все поверне. Ми знаємо, що поверне, поверне все до останнього, але хочемо попередити вас про цю «волонтерку». З цього моменту Ліщук Оксана більше не має права оголошувати або ж проводити будь-які заходи від імені «Сонечко» на Волині», – написали вони.

Очільник добровольчого батальйону Сонечко Олександр Чуйко розповів журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент», що заяву в поліцію на пані Ліщук не писали. Адже, на їх думку, усе можливе вони вже від себе зробили – надали ситуації розголосу.

«Заяву в поліцію не писав, і не брав це собі за мету. В мене особисто вона гроші не крала. Я просто висвітлив цю ситуацію, бо вона прикривалася нашим ім'ям. Люди, які вважають за потрібне, напишуть заяву. Ми свою роботу зробили», – зазначив командир батальйону. 

Звіти попередніх зборів волонтерка оприлюднювала у себе на інстаграм-сторінці, а також активно ділилася дописами на фейсбук.

Скриншоти зборів зі сторінки Оксани Ліщук в інстаграмСкриншоти зборів зі сторінки Оксани Ліщук в інстаграм
 

Викрити на розкраданні волонтерку було просто, кажуть у батальйоні. Вони проаналізували три рахунки, на які нараховувались кошти, та порівняли ці дані з чеками, які надала Оксана після покупок. Так і вдалось виявити чималу недостачу на рахунках. Вони надавали можливість «волонтерці» повернути гроші та чекали на це майже 12 днів. Проте кошти так і не надійшли, тому у батальйоні вирішили надати ситуації розголосу.

Ми намагалися зв'язатися з Оксаною Ліщук, проте на наші звернення вона не реагує та на зв'язок не виходить. Редакція ІА «Конкурент» готова надати можливість пані Оксані висловити свій погляд на ситуацію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14