Поділитись:

«Мішали» спирт з водою та барвниками: на Волині підпільно виготовляли алкоголь (фото)

Четвер, 23 березня 2023, 16:21
«Мішали» спирт з водою та барвниками: на Волині підпільно виготовляли алкоголь (фото)

42-річний житель Луцька організував незаконне виробництво алкогольних напоїв. У спеціально облаштованих цехах лучанин та ще двоє чоловіків змішували спирт з водою й спеціальними барвниками, що дозволяло отримувати «товарний» вигляд суміші.  

Про це у четвер, 23 березня, повідомили на сайті Головного управління Національної поліції у Волинській області.

«Викрили протиправну діяльність організованої злочинної групи оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями. До організації незаконного виробництва алкогольних напоїв 42-річний житель Луцька. Він разом з двома помічниками у спеціально облаштованих цехах виготовляли різноманітний «алкоголь». Відповідно до «технологічного процесу» спочатку спирт змішувався з водою, потім додавалися барвники та смакові домішки. Така послідовність дій дозволяла отримувати «товарний» вигляд алкогольної суміші», – йдеться у повідомленні.

Надалі її розливали в пляшки та, використовуючи саморобні прилади, здійснювали коркування та маркування фальсифікату – ділки наклеювали етикетки з логотипами виробників України та збували готову продукцію на території регіону через мережу гуртової та роздрібної торгівлі.

Наприкінці 2022 року правоохоронці викрили одного зі спільників під час спроби реалізувати чергову партію фальсифікованої продукції. Тоді ж поліцейські провели 14 обшуків за місцями виготовлення алкоголю та проживання фігурантів. В ході заходів вилучили близько 2 600 літрів спирту, майже 1 700 літрів готової до збуту продукції та 2 600 пачок контрафактних цигарок. Також було вилучено два автомобілі та 68 000 гривень.

Орієнтовна вартість вилученого майна становила два мільйони гривень, а вартість вилучених підакцизних товарів – близько 530 тис. грн. На вилучене майно було накладено арешт.

Наразі організатору та двом його помічникам повідомлено підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Заходи з документування та припинення протиправної діяльності проводилися спільно з детективами ТУ БЕБ у Волинській області під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.

«Мішали» спирт з водою та барвниками: на Волині підпільно виготовляли алкоголь (фото)«Мішали» спирт з водою та барвниками: на Волині підпільно виготовляли алкоголь (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів