Поділитись:

«Хочемо співпрацювати»: у Луцьку очільник БЕБу розповів про роботу з бізнесом (фото, відео)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 22 березня 2023, 18:18

Сьогодні, 22 березня, директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник приїхав на Волинь та обговорив регіональний план боротьби проти тіньовї економіки з представниками влади та бізнесу. 

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» дізналися, яким чином БЕБ контролюватиме ведення бізнесу у Волинській області та які для цього є механізми.

Очільник органу розповів, що вони займатимуться покращенням роботи бізнесу в регіонах. Він зазначив, що існує багато різних факторів, які потрібно ліквідувати, аби забезпечити нормальне функціонування підприємництва. 

«Ми хочемо, щоб бізнес чітко працював. Зараз він потерпає від багатьох факторів. Завдання БЕБ – встановити ці фактори. Цим займатимуться аналітичні органи нашого бюро. Також вони мають вжити заходів, щоб усунути ці фактори. Це матеріали про усунення кримінальних проявів на ринках України, це пропозиції змін до законодавства тощо. БЕБ має право спрямовувати різні пропозиції щодо покращення діяльності, для усунення негативних факторів у роботі різних органів, що впливають на функціонування бізнесу», - розповів директор бюро.

Вадим МельникВадим Мельник
 

Найпріорітетніші завдання Бюро економічної безпеки – недопустити розкрадання бюджетних коштів, блокувати активи країни-агресорки та наповнення бюджету, щоб ніхто не міг брати участь у схемах уникнення сплати податків. Орган досліджуватиме діяльність тих підприємств, які виходять за рамки певних критеріїв. Якщо ж бізнес за ці рамки не виходить, його не чіпатимуть.

«Якщо бізнес підпадає під критерії ризиковості, ми зобов'язані брати його в роботу, аби він був більш законослухняним. Щоб у всіх учасників бізнесу були рівні умови на ринку. Виходиш за рамки - аналітична система не випустить теба в роботу. Ми хочемо бути партнерами для бізнесу і спільно будувати сильну економіку», – заявив Вадим Мельник.

До того ж, голова бюро пояснив, що вони напрацьовують нові механізми роботи з розкраданням бюджетних коштів. Тепер, коли аналітики виявлятимуть незаконні тендери чи інші державні закупівлі, працівники органу направлятимуть до місцевої влади термінові листи з проханням відмовитися від цього замовника чи знизити ціну на тендері.

 

Крім того, якщо проти якось бізнесу проводиться розслідування та обшуки, то тепер арештовуватимуть тільки частину підприємства. Раніше ж органи влади арештовували все. Зараз підприємцям дають змогу платити зарплати, податки і продовжувати працювати з тими частинами, які не арештували. 

У 2022 року новостворене бюро наклало арешт на майно по всіх кримінальних провадженнях, а це майже 47 мільярдів гривень. Вони вберегли від розкрадання 7,4 мільярда державних коштів. Загалом, БЕБ зберіг для держави 60,1 мільярдів гривень.  

Нагадаємо: Служба безпеки спільно з БЕБ ліквідували в Україні масштабну схему «відмивання» тіньових прибутків грального бізнесу.

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів