Поділитись:

Старт посівної: Михаїл благословив волинян, а «Вілія» – почала сіяти (відео)

Середа, 22 березня 2023, 13:58
Старт посівної: Михаїл благословив волинян, а «Вілія» – почала сіяти (відео)

Під час весняного рівнодення, яке припадає на 21-22 березня, в Україні відзначають новоліття.

Як розповів телеканалу «Конкурент TV» Митрополит Луцький та Волинський Михаїл, саме в цей період давні слов'яни відзначали новий рік. 

Говорячи про цю забуту традицію українців, владика наголосив, що давньослов’янське новоліття знаменувало ніщо інше, як початок польових робіт.

«Для церкви, для християн, для людей важливо, що з цього періоду часу священник, який був на тій чи іншій парафії, благословляв сівачів. Через це благословення люди починали весняні-польові роботи, тобто, можна сказати, що сьогодні – благословення на початок польових робіт», – розповів Михаїл

На думку Владики Михаїла, нині це дуже важливо. Адже коли Герої захищають нашу державу від ворога на передовій, ті, хто ви тилу. повинні подбати про врожай – аби не допустити голоду. Тож керівник Волинської Єпархії ПЦУ закликав волинян до активної посівної, нагадуючи, що весь календарний цикл русичів-українців був пов'язаний з роботою на землі. 

Відтак, на Волині вже стартувала посівна. Засновник однієї з найбільших аграрних компаній області каже: планів на цей рік дуже багато. Адже важливо, щоб врожаю було багато, і він був якісний. 

«Попри чисельні негаразди ми розпочинаємо весняний сезон 2023-го року. В планах підприємства є вчасна та якісна посівна, без компромісів, з технологією, вчасні всі технологічні обробітки Далі в планах – збільшення глибини та об'єму переробки, тісна співпраця з фермерами та міжнародними організаціями», – зазначив засновник компанії «Волинь-зерно-продукт» Євген Дудка.

Тож попри усі труднощі – посівна на Волині стартувала! І врожай, віримо, дозволить нагодувати і нашу область, і всю Україну!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів