Поділитись:

У «князівській» бригаді «служить» єнот на прізвисько Байрактар (фото)

Понеділок, 20 березня 2023, 11:21

У 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого «служить» єнот на прізвисько Байрактар. «Бійцю», який став талісманом підрозділу, усього пів року. Кажуть, що він вже має свій паспорт. 

Про це розповіли на фейсбук-сторінці бригади.

 

«Знайомтесь, це – Байрактар, за паспортом. А за духом – Барік, «боєць» одного з підрозділів нашої Князівської бригади, його талісман та невід'ємна частина, і, що там приховувати, шкідник, який готується отримати звання солдата», – розповідають у «князівській» бригаді. 

 

Баріку всього пів року, і в підрозділі він недавно. Попри це, вже «завоював» авторитет у військовому колективі, кидаючи вночі (єнот таки нічна тварина) речі в побратимів-людей, тягаючи кицьку за хвіст, крадучи та ховаючи все, що погано лежить, і бовтаючись ночами у воді, якщо така знайдеться.

«Подумували давати йому шкарпетки, щоб прав, чого ж дарма воду розхлюпувати», – жартують хлопці.

Своїх Барік визначає за запахом і за голосами, кажуть його побратими, а своє приязне ставлення виказує порпанням у речах того, кого визнав за свого. До рук Байрактар поки не йде, а за лідера собі обрав Назара, в рюкзаку якого в першу чергу «навів лад», і біля якого воліє проводити найбільше часу.

 

Двічі Барік намагався здійснити СЗЧ (самовільне залишення частини), але був вчасно затриманий вартовими і повернутий на позиції.

Кажуть, що з їжі полюбляє молочку, а особливо йогурти, і солоденьке.

«Не жадібний, і якщо в доброму настрої, то може поділитися харчами з кицькою. До вибухів і пострілів Барік уже звик, і особливого занепокоєння не виявляє. Наче знає – ми все зможемо!», – розповідають у бригаді.

  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів