Поділитись:

Лідер Китаю у російських ЗМІ розповів про ставлення щодо війни в Україні

Понеділок, 20 березня 2023, 07:11

Лідер Китаю Сі Цзіньпін напередодні візиту в росію розповів про ставлення до ситуації в Україні.

Публікація з'явилася у «Російській газеті», – пише Українська правда. 

«З початку минулого року спостерігається тотальне загострення української кризи. Китай на основі самої суті того, що відбувається, незмінно займає об'єктивну і неупереджену позицію, докладає активних зусиль до сприяння примиренню та мирним переговорам.

Озвучений мною ряд бачень є основним принципом Китаю при українському врегулюванні. Йдеться, зокрема, про необхідність дотримуватися цілей та принципів Статуту ООН, поважати резонні заклопотаності всіх держав у галузі безпеки, підтримувати всі зусилля, спрямовані на мирне врегулювання української кризи, та забезпечувати стабільність глобальних ланцюжків виробництва та постачання.

Опублікована нещодавно «Позиція Китаю щодо політичного врегулювання української кризи» з урахуванням раціональних занепокоєнь усіх сторін максимально відображає єдність поглядів світової спільноти на подолання української кризи.

Документ є конструктивним чинником у нейтралізації наслідків кризи та просуванні політичного врегулювання. Складні проблеми не мають простих рішень.

Ми переконані, що раціональний вихід з української кризи та шлях до міцного миру та загальної безпеки у світі знайдуться, якщо всі керуватимуться концепцією загальної, комплексної, спільної та сталої безпеки, продовжуватимуть діалог та консультації в рівноправному, розсудливому та прагматичному ключі».

Крім того, Сі Цзіньпін не оминув теми відносин Китаю і росії.

У його статті зазначається:

«За 70 з лишком років китайсько-російські відносини пройшли дуже непростий шлях. Озираючись на минуле, ми глибоко усвідомлюємо, що сьогоднішній рівень китайсько-російських відносин дався нелегко, слід дбайливо зберігати нев'янучу дружбу між Китаєм і Росією».

Також китайський лідер вказує, що:

  • російсько-китайські зв'язки постійно набирають нової сили і слугують еталоном міждержавних відносин нового типу.
  • нинішній візит до росії спрямований на зміцнення дружби і миру, готовий разом із путіним напрацювати нові плани для розвитку російсько-китайських відносин.

Нагадаємо: офіційний візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до росії заплановано на 20-22 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів