Поділитись:

Політичний експерт Ігор Попов розповів, чи надаватиме Китай зброю Росії

Вівторок, 14 березня 2023, 21:40

Лідер Китаю Сі Цзіньпін вже наступного тижня приїде до Москви на зустріч із президентом росії Путіним. Після цього The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомило, що Цзіньпін після розмови з Путіним вперше з моменту великого вторгнення Росії в Україну поговорить про відеозв'язок із Зеленським.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов розповів про можливу теми на які будуть спілкуватись лідери цих країн та поділився думкою чи надасть Китай зброю росії.

Ігор Попов зауважив, що перемовини росії і Китаю потенційно можуть призвести як і до загострення і посилення росії так і шанс на якісь перемовини. До цього моменту Китай зберігав відносний нейтралітет і Україна зацікавлена у збереженні цього статусу.

«Китай не запроваджував санкції, Китай не називав війну війною, але хоча б Китай не надавав пряму військову допомогу росії. А росія потребує від Китаю артилерійських снарядів, дронів-камікадзе, ударних безпілотників і багато чого іншого чого зараз у російській армії не вистачає», – каже він.

Саме тому Володимир Зеленський незабаром може провести онлайн-перемовини з очільником Китаю аби донести позицію України і вислухати пропозиції Китаю. Політичний експерт сподівається, що все ж нинішні перемовини росії і Китаю не завершиться тим, що Китай погодиться надати зброю росії, а скоріше це буде зустріч задля донесення позиції один одному.

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів