Поділитись:

Гостинний двір Прайзлерів у Луцьку: назвали дату і місце нових слухань

Середа, 15 березня 2023, 07:30
Гостинний двір Прайзлерів у Луцьку: назвали дату і місце нових слухань

У Луцьку проведуть громадські слухання, на яких вирішать долю Гостинного двору Прайзлерів. 

Ідеться про пам'ятку архітектури на вулиці Кафедральній, 4 у Старому місті. 

Луцькі урбаністи із «Семиярусної гори» хочуть залишити дворик публічним простором, провести архітектурний конкурс і визначити, яке майбутнє буде у пам'ятки. Натомість міська рада каже, що єдиним раціональним шляхом порятунку будівлі стане пошук інвестора у рамках процедури державно-приватного партнерства, а жоден інвестор не захоче там працювати, якщо у дворі залишиться публічний простір та громадська організація. 

Наприкінці січня у місті відбулися громадські слухання. На жаль, тоді діалог влади і молоді перервала повітряна тривога. 22 лютого на сесії Луцькради підтримали рішення затвердити Пропозицію державно-приватного партнерства, яку надсилатимуть потенційним інвесторам. Разом із тим, дату наступних громадських слухань у цьому питанні призначили відносно недавно. 

Обговорити долю пам'ятки можна буде 22 березня о 16:00 в укритті школи №9 на вулиці Банковій, 30. Укриття може вмістити 300 людей, і працювати тут можна навіть під час повітряної тривоги, розповів директор департаменту молоді і спорту Луцькради Володимир Захожий

Володимир ЗахожийВолодимир Захожий
 

Урбаністи із «Семиярусної гори» кажуть, що міська рада не включила до переліку питань важливої для них пропозиції про збереження публічного простору. Тому громадська організація запрошує до Луцька відомого архітектора та урбаніста Юліана Чаплінського, і після спілкування з ним планує провести свою зустріч у форматі місцевої ініціативи. 

Більше про цю історію читайте за посиланням: Гостинний двір Прайзлерів: чому луцькі урбаністи конфліктують з міською радою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів