Поділитись:

У Луцьку хочуть новий готель в Старому місті

Субота, 25 лютого 2023, 09:00
У Луцьку хочуть новий готель в Старому місті

На сесії Луцькради підтримали рішення затвердити Пропозицію державно-приватного партнерства стосовно місцевої пам'ятки Гостинний двір Прайзлерів, що на Кафедральній, 4. 

За відповідне рішення голосували під час чергової сесії у середу, 22 лютого. 

Ідеться про пам'ятку, через яку конфліктують Луцька міська рада та урбаністи із ГО «Семиярусна Гора». Міська рада шукає інвестора, який на умовах державно-приватної співпраці відреставрує пам'ятку і відкриє там готель. А урбаністи натомість відстоюють пропозицію залишити у дворі пам'ятки публічний простір. Більше про цю історію читайте у нашому матеріалі: Гостинний двір Прайзлерів: чому луцькі урбаністи конфліктують з міською радою.

Під час сесії Луцькради депутати голосували за затвердження Пропозиції, яку місто надсилатиме потенційним інвесторам. 

Як ідеться в документі, головна мета цього партнерства – збереження та реставрація пам’ятки місцевого значення на вул. Кафедральній, 4 в місті Луцьку з її пристосуванням під готель із закладом ресторанного господарства.

Серед іншого, у документі Пропозиції визначено, що у пам'ятці на Кафедральній, 4 місто хоче бачити готель і ресторан. А сума інвестицій, необхідна для запуску проекту, становить 50 мільйонів гривень. При цьому сама реставрація, згідно з технічними документами, обійдеться у 10 мільйонів гривень, а решта – гроші на облаштування готелю. Грошей від міста для цього не потрібно.

Строк реалізації проекту – 31 рік: 1 рік на реставрацію та облаштування і 30 років господарської діяльності. При оптимістичному сценарії термін окупності цього проекту – 8 років, песимістичному – 23 роки.

Найближчим часом департамент економічної політики Луцької міської ради має провести аналіз ефективності здійснення державно-приватного партнерства проекту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване за адресою вул. Кафедральна, 4 в м. Луцьку».

Під час сесії також для земельної ділянки на Кафедральній, 4 змінили цільове призначення з «для обслуговування нежитлового приміщення» (03.02 – для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти) на «для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури» (03.08 – для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування). 

Цікаво, що питання, які стосуються Кафедральної, 4, винесли на розгляд депутатів буквально напередодні.

«Проект рішення про затвердження Пропозиції державно-приватного партнерства стосовно Гостинного двору Прайзлерів з'явився за день до дня голосування. І навіть депутати не могли з ним належно ознайомитися. Якщо говорити про те, що рішення по гостинному двору, за словами чиновників Луцькради, готували ще з 2018 року, то стає дивним такий поспіх», – зауважив депутат Луцькради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Нагадаємо, у Луцьку 27 січня мали відбутися громадські слухання щодо пам'ятки. На них планували вирішити, чи залишати у дворі публічний простір і проводити архітектурний конкурс стосовно пам'ятки, а чи реалізувати процедуру державно-приватного партнерства, як цього хоче місто. Однак, слухання перервала повітряна тривога. Про те, чи будуть наступні слухання, та коли їх проведуть, поки не повідомляли. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів