Поділитись:

Виділили 50 мільйонів: які вулиці у Луцьку відремонтують (фото)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 14 березня 2023, 17:41

На позачерговій сесії Луцької міської ради у вівторок, 7 березня, департаменту житлово-комунального господарства виділили 50 мільйонів гривень на ремонт вулиць у громаді.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» дізнавалися, які саме вулиці відремонтують за виділені кошти.

У міську раду досі надходить чимало звернень від жителів громади щодо ремонту вулиць та прибудинкових територій. Також містяни часто запитують про завершення капітального ремонту на проспекті Волі. Минулого року через ситуацію в країні такі ремонти взагалі не фінансувались. Ремонту підлягали лише аварійні участки, аби забезпечити нормальне функціонування доріг у громаді.

Сьомого березня комунальникам виділили 50 мільнів на ремонт вулиць, проте тоді не зазначили, які саме частини міста ремонтуватимуть. На сайті електронної системи публічних закупівель, де державні або ж комунальні замовники оголошують тендера на закупівлю товарів чи послуг, Prozorro уже є чимала кількість замовлень. 

Скриншот із сайту ProzorroСкриншот із сайту Prozorro
 

За даними системи, департамент ЖКГ Луцької міськради цьогоріч оголошував тендери на будівельні послуги для таких вулиць:

  • с. Княгининок, вул. Тополева (ремонт зупинки громадського транспорту);
  • м. Луцьк, вул. Братковського (ремонт тротуару);
  • м. Луцьк, вул. Кафедральна (аварійно-відновлювальні роботи);
  • м. Луцьк вул. Окружна (аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації ямковості холодним асфальтобетоном);
  • м. Луцьк, вул. Львівська (аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації ямковості холодним асфальтобетоном);
  • м. Луцьк, вул. Гущанська (капітальний ремонт житлових будинків);
  • м. Луцьк, вул. Богдана Хмельницького (ремонт покриття на зупинці громадського транспорту);
  • м. Луцьк, вул. П'ятницька гірка (аварійно-відновлювальні роботи);
  • м. Луцьк, вул. Степана Бандери (аварійно-відновлювальні роботи);
  • м. Луцьк, вул. Кривий вал (аварійно-відновлювальні роботи);

До того ж, департамент замовив послуги з виготовлення кошторисної документації ремонту низки вулиць. Це означає, що після виготовлення необхідних документів, вони виставлятимуть тендери на закупку послуг з фактичних ремонтних робіт. До таких вулиць увійшли:

  • с. Кульчин, вул. Заводська (аварійно-відновлювальні роботи);
  • с. Зміїнець, вул. Квіткова, вул. Журавлина (аварійно-відновлювальні роботи);
  • с. Княгининок, вул. Ранкова, вул. Садова (аварійно-відновлювальні роботи);
  • с. Боголюби, вул. Сонячна, вул. Молодіжна (аварійно-відновлювальні роботи);

Замовлення кошторисної документаціїЗамовлення кошторисної документації
 

Лучанка Софія Красовська, яка часто їздить вулицею Дубнівська, нарікає на якість ремонту доріг. Вона каже, що дорога там руйнується давно і з цим нічого не робили. Щоправда, нещодавно на дубнівському кільці був ямковий ремонт, але він також не дуже задовільний.

«Вони полатали ями тільки там, де їздять автомобілі. Ступаєш крок у сторону від дороги – там величезні ями. Наприклад, якщо стояти на кільці у другому ряді, є велика ймовірність вскочити у яму. Коли дорога почала руйнуватися у сторону Підгаєць, її швидко відремонтували, думаю, це робила їхня сільська рада. А частину луцької дороги лише частково поремонтували», – каже Софія.

Ями на вулиці ДубнівськаЯми на вулиці Дубнівська
 

Анна Орлова мешкає на проспекті Грушевського, який веде до залізничного вокзалу. Дівчина каже, що уже декілька років ніхто не займається ремонтом її вулиці та прибудинкової території. Коли на вулиці негода, уся ділянка біля будинку – суцільне болото, де важко пройти. Жителі неодноразово звертлися зі скаргами до комунальників, проте їм завжди знаходили відмовки.

«У мене біля будинку усі дороги в жахливому стані. Та й не тільки в мене, а й по цілій вулиці. Буває таке, що машиною неможливо проїхати, коли на вулиці негода. Ми з сім'єю живемо тут п'ять років і за цей час тут нічого не робили. Наскільки я знаю, то багато жителів скаржилося на це, але кажу, за п'ять років біля нас нічого не робили», – розповідає Анна.

Анна ОрловаАнна Орлова
 

До слова, ремонти на деяких вулицях розпочалися та зараз у самому розпалі. Лучанам лишається лише чекати, коли до їх вулиці доберуться ремонтники.

Нагадаємо: з початку березня на проспекті Волі відновили капітальний ремонт, вже пройшло більше тижня і результати робіт видно неозброєним оком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів