Поділитись:

Ремонт на проспекті Волі: що зробили за тиждень (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 10 березня 2023, 16:42
Ремонт на проспекті Волі: що зробили за тиждень (фото)

У Луцьку з початком весни відновили капітальний ремонт на проспекті Волі. Ремонтні роботи тривають уже більше тижня. За цей час комунальники встигли багато чого зробити.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» дізнавалися, як змінилася одна з центральних вулиць міста за тиждень ремонтних робіт.

Першого березня ми уже писали про те, що роботи на проспекті Волі відновили, але з мінімальним фінансуванням. Не дивлячись на це, робітники уже встигли покласти декілька метрів пішохідних та вело доріжок. Хоч фінансування не дозволяє розгорнути широкомасштабний ремонт, та робота не вщухає. 

Ремонт ділянки біля Сіті ПаркуРемонт ділянки біля Сіті Парку
 

Директор міського департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк розповідав, що зараз підрядник виконує ці роботи практично у борг. Через складну ситуацію в країні та зміну курсу, 70 мільйонів, які виділили на ремонт, не вистачить. Проте він зазначив, що гроші намагатимуться знайти.

«Те що підрядник може виконувати своїми силами, фактично він виконує ці роботи в борг. Там частково буде забиратися податками чи на заробітну плату, як буде дозволяти ситуація і казначейство, враховуючи військовий стан», – говорить Осіюк.

Лучани ж задоволені тим, що оновлення вулиці розпочали, але нарікають на незручність пересування. Жителька міста Анна каже, що початок ремонту – справа добра. Проте ходити по камінню дуже незручно. Дівчина часто вдягає підбори, і проходити діялинки, де немає брікувки, – складно.

«Добре, що ремонт розпочали, я вже думала, що проспект так і не добудують до кінця. Сподіваюсь, що зроблять це швидко, бо ходити трохи не зручно, особливо на підборах. А пішоходи, напевно, ще й робочим заважають. Бачила, як вони якийсь пісок дуже рівно викладали і потім клали на нього бруківку, а якийсь хлопчина натопкав їм там. Вони були незадоволені», – розповідає дівчина.

Підготовка пішохідних та вело доріжок до викладки бруківкиПідготовка пішохідних та вело доріжок до викладки бруківки
 

Найактивніше проводять капітальний ремонт на ділянках біля луцької гімназія № 4 імені Модеста Левицького та Сіті Парку. Працівники розривають ділянки на вулиці за допомогою спеціальної такхніки, розміщують поребрики та кладуть бруківку.

Робочі кажуть, що роблять усе в міру можливостей. Коли погода сприятлива, робота йде швидко. Якщо ж погода не на користь ремонтникам, то й процес затягується. Вони кажуть, що ремонт точно таки закінчать, проте коли саме це станеться, на жаль, не знають.

Робочі та спецтехніка на проспекті ВоліРобочі та спецтехніка на проспекті Волі
 

Нагадаємо:у вівторок, 7 березня, департамент житлово-комунального господарства у Луцьку отримав понад 50 мільйонів на ремон вулиць у громаді.

Розриті ділянки вулиціРозриті ділянки вулиці
 

Ремонтні роботи зі спецтехнікоюРемонтні роботи зі спецтехнікою
 

Процес викладки бруківкиПроцес викладки бруківки
 

Честина проспекту, де частково є бруківкаЧестина проспекту, де частково є бруківка
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів