Поділитись:

На Волині пенсіонер зібрав понад 300 тисяч для ЗСУ (фото)

П'ятниця, 10 березня 2023, 15:32
На Волині пенсіонер зібрав понад 300 тисяч для ЗСУ (фото)

«Незламна сім'я, незламна родина, незламна Україна», – саме таке гасло було у пенсіонера з міста Луцька, відомого митця, заслуженого діяча мистецтв України Віталія Миколайовича Іваницького, коли він на заклик ЗСУ зініціював і організував збір коштів серед членів своєї родини на придбання дрона для волинських воїнів.

Із зібраних у складчину коштів сім'я Іваницьких придбала дрон вартістю 37 595 грн і передала цю «пташку» адресно нашим військовим 100-ї Волинської бригади тероборони.

На збір грошей для придбання вже другого дрона для воїнів 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого долучилася не тільки їхня родина, але й інші добродії – друзі, товариші, знайомі й не тільки знайомі люди майже з усієї Волині: з Луцька, Ковеля, Володимира, Горохова, Ківерців, Маневичів, Рожища, Каменя-Каширського.

Надходили грошові поступлення з інших міст України, а також від добродіїв із закордону – з Італії, Польщі, Ізраїлю, Молдови, Іспанії, Швейцарії та Словаччини.

Загальна сума коштів, що зібрав пенсіонер, становить 308 355 гривень, з яких сім'я Іваницьких виділила майже 63 000 грн, а іншу суму пожертвували благодійники – серед них більше ніж 55 відсотків становили пенсіонери.

Варто зазначити, що на благодійну акцію під досить образною назвою : «Дрон, придбаний за допомогою сім'ї, родини, друзів та небайдужих людей на захист України» кошти поступали не від бізнесу, а від окремих людей, сімей, родин, і навіть від колективів.

Суми поступлень були різними – від 50 гривень до 5 000 грн, а три сім'ї виділили свої благодійні кошти по 10 000 грн.

177 людей поділилися своїми благодійними грошима, щоб адресно допомогти волинським воїнам ЗСУ.

Серед працюючих людей найактивнішими були представники облспоживспілки, лісового господарства, будівельної галузі та громадського харчування.

З цих коштів придбали для наших воїнів-земляків необхідне і якісне обладнання, яке зможе зберегти життя не одному нашому захиснику Батьківщини, а саме:

  • дрон MAVIC 3 вартістю 85 050 грн,
  • 2 системи скидування гранат з дрона вартістю 3 535 грн,
  • 2 тепловізори THERMTEC CYCLOPS 335 вартістю 101 475 грн,
  • 2 біноклі VORTEX (США) вартістю 10 000 грн,
  • для артилеристів – новий та ефективний вітчизняний військовий прилад, до розробки якого, між іншим, долучилися і волиняни – це  мобільний оптико-електронний комплекс контрбатарейної боротьби «Сова».

Все це обладнання В.М.Іваницький передав воїнам Волинської 14-ї ОМБр бригади ім.князя Романа Великого, які оперативно доставлять його на передову для більш дієвої боротьби з російським ворогом.

Військові щиро подякували організатору цієї благодійної акції і усім, хто виділяв кошти на придбання важливого обладнання для Збройних сил України.

«Спільними зусиллями наших воїнів і усіх, хто в тилу країни їм допомагає, ми разом наближаємо Перемогу над російським агресором, бо ми незламні – кожна сім'я, кожна родина, вся Україна!
І приклад цьому – благодійна акція, що ініціював і організував луцький пенсіонер Віталій Миколайович Іваницький, до якої долучилися багато добродіїв, сімей та родин.
Віримо і всі разом – до Перемоги!», – наголосив Іваницький.

На Волині пенсіонер зібрав понад 300 тисяч для ЗСУ (фото)На Волині пенсіонер зібрав понад 300 тисяч для ЗСУ (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів