Поділитись:

«У мене немає куди йти»: лучанка вже місяць – без світла (відео)

П'ятниця, 10 березня 2023, 11:07
«У мене немає куди йти»: лучанка вже місяць – без світла (відео)

У Луцьку, на вулиці Львівській, лучанка вже місяць живе без світла, хоча боргів за електрику у неї немає. 

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Місяць тому лучанка зверталася по допомогу до журналістів. Вона повідомила, що працівники ПрАТ «Волиньобленерго» без попередження ввідрізали їй світло. Минуло більше місяця, а жінка і досі без електрики. 

Світлані Демчук електрику «відрізали» ще 31 січня. Станом на дев'яте березня його до квартири так і не дали.

«Так і не підключили. Я живу там, а куди буду йти? У мене немає куди переїхати. Де я візьму такі великі кошти, щоб знімати квартиру? Я живу... бігаю до сестри, на Львівську їжджу... дихаю інгалятором... Це жах», - каже про ситуацію пані Демчук.

В обленерго повідомили, що електрику відрізали, бо закінчився договір про надання послуг. Для того, аби укласти новий їй потрібно мати довідку про право власності на квартиру. Такого документа у лучанки немає. Будинок, у якому мешкає Світлана, належить обленерго. Хоч вона тут прописана з 1985 року, але компанія не дозволяє їй приватизувати житло.

«Як я сьогодні складу договір, якщо в мене немає приватної власності, про яку вони мені заявили. За власний рахунок ми проводили усі комунікації: купували труби, проводили каналізацію, воду та газ. На все у нас є технічні паспорти. Газ відключений, світло відключене. Тоді вже людини забираються з житла. А з будинком компанія робитиме що заманеться», - розповідає Світлана.

Світлана ДемчукСвітлана Демчук
 

На початку лютого журналісти були в обленерго з проханням прокоментувати ситуацію, адже жінка без світла у прямому сенсі не може жити. У неї астма і вона щодня, декілька разів, користується електричним інгалятором. До того ж, будинок без опалення, то ж пані Світлана з чоловіком підтримують температуру газовим обігрівачем. Електричний теж є, але без світла вони не можуть ним користуватися. На камеру пояснювати, що ж сталося, працівники «Волиньобленерго» відмовилися. Вони порекомендували надіслати офіційний запит.

Пройшов місяць і журналісти отримали відповідь. Щоправда, це здебільшого схоже на відписку. Адже надати дані їм відмовилися.

«З огляду на наведені норми законодавства повідомляємо, що Товариство не є розпорядником запитуваної інформації в розумінні Закону України «Про доступ до публічної інформації», оскільки остання не стосується умов надання послуг з розподілу електричної енергії, цін на неї, а також визначена Товариством конфіденційною та не підлягає поширенню серед третіх осіб», - йдеться у відповіді компанії.

Відповідь на інформаційний запитВідповідь на інформаційний запит
 

Зараз пані Світлана чекає лист-відповідь щодо цієї ситуації від національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Ба більше, жінка переконана, що обленерго такими діями просто хоче вижити її із квартири. 

До слова, у 2021 році компанія обленерго зняла із згаданого будинку на вулиці Львівській покрівлю та повиймала вікна. Вони зазначили, що проводять ремонт. Проте досі приміщення залишається без вікон та даху.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів