Поділитись:

У відділеннях «Айбокс банку» проводять обшуки, – ЗМІ

Середа, 08 березня 2023, 14:55
У відділеннях «Айбокс банку» проводять обшуки, – ЗМІ

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки у середу, 8 березня, проводять обшуки в офісах та відділеннях «Айбокс банку», в якого напередодні Нацбанк відкликав ліцензію.

Про це «Економічній правді» повідомили два непов’язані джерела в правоохоронних органах.

У вівторок, 7 березня, НБУ прийняв рішення позбавити банк ліцензії та ліквідувати банк через систематичне порушення вимог закону щодо фінансового моніторингу.

«Айбокс банк» неналежним чином перевіряв клієнтів-надавачів послуг з організації та проведення змагань зі спортивного покеру, ризик ділових відносин з якими є високим. 

Також банк неналежно розробляв та впроваджував внутрішні документи з фінмоніторингу з урахуванням вимог законодавства, результатів національної оцінки ризиків та оцінки ризиків, притаманних його діяльності. 

Акціонерами «Айбокс банку» є Володимир Дробот (73,92% акцій) та Альона Шевцова (24,98% акцій).

Банк має 26 відділень по Україні, з них 8 – у Києві? та мережу терміналів самообслуговування, а також є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У січні 2022 року банк проходив у справі щодо відмивання доходів від нелегального грального бізнесу. 

Як пише економіст ЦЕС Юрій Гайдай, тоді Голосіївський районний суд не побачив адміністративного правопорушення в діях посадовців «Айбокс банку», які у відповіді на запит у рамках виїздної перевірки НБУ з питань протидії відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, приховали 7,5 млрд грн транзакцій з ТОВ «Фінансова компанія Леогеймінг Пей». Всього посадовці ПАТ «Айбокс банк» намагалися приховати транзакцій на понад 14 млрд грн, плюс не надали інформацію про мерчантів за окремими МСС-кодами.

Нагадаємо: 8 березня Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати «Банк Форвард» росіянина Рустама Таріко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів