Поділитись:

У Луцьку виготовляли м'ясну продукцію, що загрожує життю (відео)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 08 березня 2023, 13:03
У Луцьку виготовляли м'ясну продукцію, що загрожує життю (відео)

Луцьке підприємство «ТМ» Хороший Смак» виготовляло продукцію з порушенням норм, що загрожують життю споживачів.

Про це повідомляє Головне управління держпродспоживслужби у Волинській області.

З першого по третє березня держпродспоживслужба проводила інспекцію на підприємстві. Вона виявила ряд суттєвих порушень, які становлять загрозу життю споживачів. Зокрема, працівники повідомляють про неналежний стан приміщення та недотримання стандартів з виготовлення і зберігання м'ясних продуктів.

«В усіх виробничих приміщеннях та морозилиній і холодильних камерах наявне пошкодження стін та покрівлі підлоги. На підлозі – залишки води, яка залишилась після прибирання, що свідчить про неналежне утримання системи дренажу. ЇЇ решітки закриті шматками цегли», – йдеться в повідомлені.

До того ж, у цехах, де виробляють продукцію, знайшли обрізки кишкової облонки, а на складах – бруд, залишки сміття та металеві об'єкти.

ТМ Хороший СмакТМ Хороший Смак
 

Інспектори виявили у цехах підприємства залишки харчових продуктів. Це свідчить про те,що працівники харчувалися під час робочого процесу. А на стелі були частини сировини, що сприяють розвику плісняви, яка може потрапити у продукти.  Дренажну систему у приміщеннях позакладали цеглою та камінням, що унеможливоює нормальне водовідведення. 

У виробничих приміщеннях, підкреслює інспектор, недотримуються санітарних норм. На усіх поверхнях є сліди жиру від попередньої продукції. Працівники не дотримуються втановлених інструкцій з чистоти та дезінфекції робочого місця та обладнання.

«Лабораторний контроль якості проведених процедур миття та дезінфекції не ведеться. На тарі, яку використовують для сировини і готових продуктів, виявили сліди жиру. Це свідчить про неналежні санітарні умови та несе ризик забруднення готових товарів», – інформують у держпродспоживслужбі.

Для виготовлення льоду на підприємстві використовують звичайну ванну. Вона виявилася пошкодженою та брудною. Інструмент, яким цей лід набирали, був у тріщенах та нальоті. Це несе пряму загрозу для споживача. Ба більше, на підприємсті не ведуть боротьбу зі шкідниками та не слідкують за дотриманням мікробілологічних показників у готовій продукції.

«Боротьба з гризунами на потужності не ведеться, відсутні визначені види шкідників, рівні захисту потужності та пастки. Підприємсто не проводить регулярних перевірок з дотримання основних параметрів – температури, тиску, цілосності пакування та мікробіологічних показників для підтвердження відповідності процесів термічної обробки», – йдеться у звіті.

Наші журналісти намагались зв'язатися із власниками підприємства, але вони на зв'язок не виходять.

Сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» готовий надати представникам «ТМ» Хороший Смак» можливість висловити свій погляд на цю ситуацію у будь-який момент.

Головне управління держпродспоживслужби у Волинській області заборонило підприємству виготовляти продукцію строком на 10 днів. В управлінні також закликають споживачів повідомляти їм, якщо після 7 березняви, вони бачитимуть продукцію  «ТМ» Хороший Смак» на полицях магазинів.

Довідково:
Приватне підприємство знаходиться у Луцьку на вулиці Львівській, 85. Засновницями організації, за даними YouControl, є Валентина Бандура та Неоніла Хорошенко. Кожній належить 50% фірми. Вони займаються виготвленням та продажем м'ясних продуктів, а також оптовою торгівлею зерна, тютюну та кормів для тварин. 
29 грудня 2020 року ПП «ТМ «Хороший смак» направило до Луцького міськрайонного суду Волинської області письмове клопотання, аби передати на поруки трудовому колективу бізнесмена Святослава Хорошенка. Так він зміг уникнути кримінальної відповідальності за те, що намагався зарізати власну дружину. До слова, мати та рідна сестра Святослава і є власницями «ТМ «Хороший смак».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024