Поділитись:

Спецслужби рф «від імені» іноземних ЗМІ збирають розвіддані для повторних ракетних атак

Вівторок, 07 березня 2023, 20:50

Кіберфахівці Служби безпеки фіксують численні спроби спецслужб рф отримати розвідувальну інформацію в Україні під виглядом діяльності представників іноземних медіа.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Отримана таким чином інформація потрібна агресору для коригування повторних повітряних атак на українські об’єкти», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для збору закритих відомостей ворог використовує спеціалізовані інтернет-платформи та професійні онлайн-форуми українських журналістів.

«На цих ресурсах окупанти розміщують інформаційні запити нібито від працівників відомих зарубіжних ЗМІ. У своїх повідомленнях вони звертаються до медійників та інших учасників профільних груп щодо отримання матеріалів начебто для підготовки «сюжетів» або «документальних фільмів» про війну в Україні», – повідомляють у СБУ.

Насамперед ворога цікавлять відомості про результати російських ракетних ударів по українських містах, у тому числі локації «прильотів» та їхні наслідки.

У разі надання відповідних медіафайлів або текстових повідомлень автори «оголошень» обіцяють «гонорар».

Служба безпеки попереджає громадськість про такі спроби ворожої розвідувально-підривної діяльності і проводить комплексні заходи щодо притягнення винних до відповідальності.

Крім того, СБУ звертається до громадян бути пильними і одразу повідомляти правоохоронцям про факти підозрілих «запитів» від не встановлених абонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів