Поділитись:

Замінили замки та роблять ремонт: у Луцьку приватизували бомбосховище (відео)

Понеділок, 06 березня 2023, 12:50

На проспекті Соборності у Луцьку склалася неоднозначна ситуація з підвальним приміщенням дев’ятиповерхового будинку. Адже підвал опинився у приватних руках. З’явився новий власник і заходився хазяйнувати. 

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Лучани, які живуть у дев’ятиповерхівці на проспекті Соборності, будували своє житло «з нуля», в рамках молодіжного житлового комплексу. Там усе робилося з душею. У будинку були облаштовані візочні кімнати для молодих мам, а в підвалі розмістили дитячий садочок та три молодіжні клуби. Там зробили добротний ремонт.

Проте за рішенням Луцької міської ради за 2022 рік, це приміщення віддали під приватизацію. Йдеться про майже 150 кв. м площі. Минулі роки у підвалу час від часу змінювалися власники. Він навіть побував у заставі в банку «Надра». Як розповідає голова ОСББ, під нього був узятий та не повернутий кредит на 145 тисяч доларів. 

«Його вже десять раз перекупляли, але власника там не було. Я мав доступ до всіх комунікацій. Останній власник приїжджав до мене з Броварів. Сказав, що має документи, які продав їм банк, бо він мав підвал під заставу», – розповідає голова ОСББ «Арго» Ігор Буряк.

Зазначимо, що через підвал проходять усі комунікації, від яких залежить життєдіяльність цілого будинку і, власне, усі підвальні приміщення, в ідеалі, мають належати ОСББ. Тому ОСББ подалося до суду, і Рівненська апеляція скасувала рішення Луцької міської ради, проголосоване 21 рік тому. 

До недавніх пір мешканці будинку мали доступ до підвалу. Там люди за свої власні кошти облаштували бомбосховище. Але зараз там з’явився новий власник чи то представник власниці. Він заходився ламати стіни і проводити ремонтні роботи. 

«Там власниця – жінка, 1948 року народження. Я її ні разу не бачив. Мені сказали, що вона живе десь в Рованцях», – ділиться пан Ігор.

Зараз у підвалі замінили замки, а чоловік, який хазяйнує, на мешканців не зважає взагалі. З огляду на те, що немає жодних лічильників на підвал, то світло і воду, які використовують під час ремонту, оплачують мешканці. Мало того, ремонтні роботи можуть пошкодити квартирам, які знаходяться на першому поверсі. 

Ще з самого початку рішення про продаж підвалу у житловому будинку зі всіма комунікаціями виглядає дивним. Пан Ігор каже: у 2022 році таким рішенням за одну сесію придали 30 приміщень по Луцьку. Не менше дивною здається і подальша застава підвалу під 145 тисяч доларів кредиту. Кредит брали в банку «Надра», який давно розвалився, але цей борг передано подальшим правонаступникам. Та й цікаво, як теперішній власник надбав це приміщення, адже, по ідеї, він мав викупити його з торгів у кредитора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів