Поділитись:

Єдиним шляхом звільнення Криму є військовий, – Данілов

Неділя, 05 березня 2023, 10:40
Єдиним шляхом звільнення Криму є військовий, – Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що враховуючи нинішні реалії в питанні деокупації Криму, єдиним шляхом звільнення тимчасово окупованого росією півострова є військовий.

З його слів, наразі Україна вже не може керуватися стратегією, яка була схвалена 24 березня 2021 року, оскільки вона потребує внесення змін і не є актуальною. Він пояснив, що там було кілька пунктів, зокрема, і військовий. Але в пріоритеті розглядався політико-дипломатичний шлях звільнення тимчасово окупованого Криму, – пише ТСН. 

«Нам потрібно прийняти відповідні документи, і за них має проголосувати Рада національної безпеки і оборони України. В даний період часу іншого шляху як військового за рішенням звільнення Криму я не бачу», – зауважив Данілов.

Водночас, він додав, що остаточне рішення ухвалюватимуть члени РНБО. Крім того, зміни потрібно буде встановити указом президента.

«Нам треба ухвалити відповідні документи, і за них має проголосувати Рада національної безпеки й оборони України. Наразі іншого шляху як військового у вирішенні звільнення Криму я не бачу... Ми відпрацьовуємо всі документи щодо процесів, що відбуваються в секторі безпеки і оборони України. Це один з них», – розповів секретар РНБО.

Крім того, Данілов наголосив, що Україні потрібно зосередитись на перемозі над країною-терористкою рф, і додав, що українці точно знають, якою повинна бути наша перемога.

«Зараз інколи лунають заклики, що "треба дати спокій АР Крим", "йти на поступки щодо Донецької та Луганської областей", що "де зупинимося, там і зупинимося". Для України це дуже небезпечна річ», – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів