Поділитись:

Мінцифри просить Sony та Microsoft заблокувати пропагандистську російську гру

Субота, 04 березня 2023, 02:13
Мінцифри просить Sony та Microsoft заблокувати пропагандистську російську гру

Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров закликав корпорації Sony, Microsoft та Valve Corporation заблокувати продажі російської гри Atomic Heart, через яку російська пропаганда хоче закріпитися ще й в ігровій індустрії.

Про це пише УНН.

«Офіційні вимоги заборонити продаж гри Atomic Heart. Я вірю, що жоден із цих бізнесів не підтримує кривавий режим, вбивства чи романтизацію комунізму. Абсолютно новий рівень російської цифрової пропаганди – використання ігрової індустрії», – написав Федоров у Twitter.

Голова Мінцифри додав у Telegram, що українська сторона очікує реакцію на листи до Sony, Microsoft та Valve Corporation з проханням заблокувати продажі гри Atomic Heart.

«Російська пропаганда хоче закріпитися ще й в ігровій індустрії. Робимо все, щоб не дати їй цього зробити», – наголосив Федоров.

Довідково: 
Atomic Heart – відеогра жанру пригодницького бойовика, розроблена російською студією Mundfish і видана 21 лютого 2023 року для PlayStation 4, PlayStation 5, Microsoft Windows, Xbox One, і Xbox Series. Дія гри відбувається в альтернативному СРСР 1955 року.
Гра неодноразово критикувалася українською геймерською спільнотою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів