Поділитись:

Європарламент заборонив своїм співробітникам використовувати TikTok

Четвер, 02 березня 2023, 03:25
Європарламент заборонив своїм співробітникам використовувати TikTok

Європарламент у вівторок, 28 лютого, заборонив використання соціальної мережі TikTok на службових пристроях і рекомендував депутатам парламенту видалити його зі своїх телефонів.

Про це повідомляє Politico, – передає Укрінформ.

Наслідуючи приклад Єврокомісії та Ради ЄС, президент парламенту Роберта Метсола та генеральний секретар Алессандро Кьоккетті повідомили близько 8 тисячам чиновників про те, що до 20 березня вони повинні видалити TikTok з корпоративних пристроїв, таких як мобільні телефони та планшети.

Також прибрати TikTok з особистих пристроїв «настійно рекомендується» депутатам Європарламенту та їхнім співробітникам і помічникам.

«У зв'язку з використанням платформи соціальних медіа TikTok виникли побоювання щодо кібербезпеки, зокрема захисту і збору даних третіми сторонами», – ідеться в електронному листі парламенту, розісланому співробітникам.

Водночас речник групи Європейської народної партії в Європарламенті Педро Лопес заявив, що група не планує видаляти свій акаунт у TikTok, який має 50 тисяч передплатників.

«Ми не видалятимемо наш акаунт в TikTok. Я вважаю абсурдним відмовлятися від найшвидше зростаючої соціальної мережі в Європі, навіть якщо китайці використовують її для шпигунства», – сказав Лопес.

Нагадаємо: Білий дім дав урядовим установам 30 днів на видалення китайської програми TikTok з державних пристроїв і систем. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів