Поділитись:

Почати з нуля: TikTok дозволить перезавантажити свою стрічку рекомендацій

Понеділок, 06 лютого 2023, 03:59
Почати з нуля: TikTok дозволить перезавантажити свою стрічку рекомендацій

Якщо вам набридли відео, які TikTok пропонує на сторінці «Рекомендації», або не подобається робота алгоритмів, можливо, незабаром з'явиться спосіб повного перезавантаження.

Про це пише 24 канал.

За словами прессекретаря Джеймі Фавацца, компанія тестує нову функцію під назвою «Оновити».

  • Після її натискання додаток заново почне вивчати ваші інтереси, залежно від того, що ви переглядаєте, на які публікації реагуєте тощо.
  • Функція може бути корисною, якщо у вашій стрічці з'являється занадто багато однотипного контенту, або ж туди потрапив небажаний контент.
  • Тест, який розпочнеться найближчими днями, поки що буде доступний лише невеликій кількості користувачів.

Принцип роботи сторінки «Рекомендації» був предметом далеко не однієї суперечки, особливо з огляду на те, як ретельно компанія береже свій алгоритм у таємниці. У січні з великим скандалом світ дізнався, що модератори сервісу можуть вручну «завірусити» той чи інший ролик, просуваючи його в стрічки користувачів. Всередині компанії це називається «підігріванням».

З іншого боку, компанія часом додає функції, покликані надати користувачам більше інформації про алгоритм, який керує роботою сервісу:

  • У грудні TikTok оголосив, що незабаром користувачі зможуть побачити, чому певне відео потрапило до рекомендацій.
  • На початку 2022 року компанія також впровадила більш просунуті налаштування фільтрації контенту, щоб користувачі могли сигналізувати про те, що вони не хочуть бачити відео з певними хештегами або ключовими словами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів