Поділитись:

Швеція передала Україні катери і понтонні переправи

Середа, 01 березня 2023, 16:44

Агентство відновлення України отримало тимчасові мости від Швеції.

Про це у середу, 1 березня, повідомила у фейсбуці пресслужба Укравтодору.

«З початку повномасштабного вторгнення Королівство Швеція різнобічно підтримує Україну. Вартість лише гуманітарної і цивільної допомоги з лютого 2022 року становить 379 мільйони євро. Серед стратегічно важливого – засоби для налагодження транспортного сполучення на деокупованих територіях»,– йдеться у дописі. 

Напередодні в Україну прибув новий вантаж із допомогою. Швеція передала Агентству відновлення чотири катери, котрі можна використати як понтонні переправи, та 14 секцій понтонів, які можна комбінувати у переправи різної довжини. Конструкції оперативно розвантажують, аби відправити на локацію, змонтувати та швидко запустити рух транспорту.

«В умовах російської військової агресії тимчасові мости – найпростіший спосіб з’єднати постраждалі від бойових дій населені пункти з рештою країни. Втім, масштаби руйнувань настільки великі, що Україна потребує цих конструкцій від союзників», – зазначили в Укравтодорі. 

Швеція – у неформальній коаліції чотирьох європейських держав, які передають Агентству відновлення переправи. 

«Від початку вторгнення лише на державних дорогах України зруйновано 153 мости та шляхопроводи. Силами вітчизняних дорожників та завдяки допомозі партнерів на 80 відновили проїзд. У деяких місцях ми поки не можемо працювати через близькість лінії фронту чи об’єктів нацбезпеки. Та команда Агентства відновлення разом з військовими адміністраціями шукає нові рішення, які повернуть деокупованим громадам можливість безпечно та швидко пересуватися. У цьому контексті нам допомагають тимчасові переправи від європейських держав», – коментує Мустафа Найєм, Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Нагадаємо: шведські волонтери передали Україні чотири спеціалізованих вантажівки із потужними генераторами, одну з яких отримала Волинь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
12:51
20 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
12:02
14 березня 2024