Поділитись:

В Україну привезли модульні мости з Норвегії (фото)

Вівторок, 17 січня 2023, 14:04
В Україну привезли модульні мости з Норвегії (фото)

До України з Норвегії прибула остання партія тимчасових мостових конструкцій типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів.

Про це 17 січня повідомили на фейсбук-сторінці «Укравтодору».

Караван з 10 мостовими конструкціями від Норвезького управління державних доріг вирушив у грудні 2022 року. Перша партія прибула 11 січня. 

«Україні подарували  тимчасові мостові конструкції типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів. Ці конструкції дозволять не лише з’єднати населені пункти, а й забезпечать довезення гуманітарних вантажів, проїзд швидких, ремонтних бригад, евакуацію населення», – зазначили в «Укравтодорі».

Вартість переданих конструкцій – 30 мільйонів норвезьких крон. Технічна допомога фінансується з гуманітарного бюджету Міністерства закордонних справ. 

Для того, щоб процес встановлення мостів на деокупованих територіях оперативно стартував, українські мостобудівники пройдуть тренінг у Польщі. Норвезькі фахівці на прикладі однієї з переданих переправ навчать інженерів складати їх швидко та ефективно. 

Норвегія стала третьою країною, котра від початку російсько-української війни передала в Україну гуманітарну допомогу для відновлення дорожньої інфраструктури. Раніше 9 тимчасових мостів подарували Чехія та Франція. Частина цих мостів вже змонтована на Київщині, Чернігівщині, Черкащині та Харківщині.

Нагадаємо: влітку українські дипломати спільно з французьким урядом та федерацією французьких промисловців MEDEF домовилися про передачу Україні 36 легкозбірних мостів довжиною від 23 до 46 метрів від компанії Matiere.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
12:51
07 січня 2024
10:34
06 січня 2024
31 грудня 2023